Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Adana'da omuriliği kırılan Halil Ortanca 3 gün sonra yürümeye başladı!

        Adana'da motosiklet kazasında omuriliği kırılan ve felç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan genç, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yapılan başarılı operasyon sayesinde ameliyattan 3 gün sonra yürümeye başladı, 6 gün sonra da taburcu oldu.

        İHA'nın haberine göre; Kozan ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki öğrenci Halil Ortanca, 6 gün önce geçirdiği trafik kazası geçirdi. Kazada omuriliği kırılan Ortanca, kısmi felç geçirdi. Talihsiz genç, ilk müdahalenin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Derviş Mansuri Yılmaz tarafından başarılı bir operasyonla omuriliğinde birleştirme uygulaması yapılan ve platin takılan genç ameliyattan 3 gün sonra yürümeye başladı.

        Operasyona ilişkin bilgiler aktaran Doç. Dr. Yılmaz, hastanın sırt, bel ve omurgasının birleşim yerinde tespit edilen ciddi kırığa müdahele ederek gencin yürümesini sağladıklarını belirterek, "Eğer bu müdahaleyi yapmamış olsaydık tam bir felçlik hali ortaya çıkacaktı. Kırık olan omurgalarını normal omurgalarla birleştirdik, platin uygulaması yaptık, böylece hastamız yürümeye başladı. Şimdi kendini daha iyi hisediyor, bugün de taburcusunu planlıyoruz. Çok daha eskiden omurgası kırık olan hastalarda uzun süre aylarca yatak istirahatleri olup bu şekilde hastaların omurga kemiklerinin iyileşmesi bekleniyordu, hatta bazen iyileşmiyordu, omurga sinirleri hasarlı şekilde yatalak yaşamlarını devam ettiriyorlardı ama bu uygulamalarla hastalar çok kısa süre içerisinde yürüyor" dedi.

        Halil Ortanca ise başarılı operasyon sayesinde tekrar ayağa kalktığı için mutlu olduğunu, tekrar motosiklet kullanmayı düşünmediğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ