Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti ve MHP Afyonkarahisar Belediyesi belediye başkan adayları kimdir?

        Vatandaşlar AK Parti ve MHP'nin adayları sırasıyla Mehmet Zeybek ve Fatih Çetinkaya hayatını araştırıyor. Afyonkarahisar Belediyesi Başkan adaylarının hayatlarına dair detaylar haberimizde.

        MEHMET ZEYBEK KİMDİR?

        1954'te Afyonkarahisar'da doğan Mehmet Zeybek, İlköğrenimini Merkez Çayırbağ Kasabası'nda, ortaöğrenimini Afyon İmam Lisesi'nde ve fark derslerini verdiği Afyon Lisesi'nde tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nden mezun oldu.

        Siyasete Milli Türk Talebe Birliği çatısı altında başlayan Zeybek, Refak Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Fazilet Partisi Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2001 yılında Ak Parti'nin Afyonkarahisar İl Kurucuları arasında yer aldı. Ak Parti bünyesinde İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı, İl Teşkilat Başkanlığı ve 2009 yılından 2014 yılı Haziran ayına kadar İl Başkanlığı görevinde bulundu.

        Ensar Vakfı Afyonkarahisar kurucularından olup halen Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Zeybek, Önder Afyon İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğini de sürdürmektedir.

        Mehmet Zeybep evli ve 3 çocuk babasıdır.

        FATİH ÇETİNKAYA KİMDİR?

        Fatih Çetinkaya 1979 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar’da, üniversite öğrenimini Eskişehir’de aldı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Babası işçi, annesi ev hanımıdır.

        Fatih Çetinkaya, 29 yaşında 2009 yerel seçimlerinde MHP’den Bozhüyük Belediye Başkanı olarak seçildi.

        Çetinkaya’nın, kırsal ve yerel kalkınma projeleri, sosyo-ekonomik planlar, yerel yönetimlerin sorunları ve çözümleri konularında çeşitli dergi, gazete ve haber sitelerinde makaleleri bulunmaktadır.

        Evli ve üç çocuk babasıdır.

        Fatih Çetinkaya, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı oldu.

        Haberi Hazırlayan: Melike Düzgün
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ