Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Alinur Aktaş kimdir? Ak Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimlere yönelik belediye başkanlarını açıkladı. Erdoğan, Ak PartiBursa BüyükşehirBelediyesi Başkan Adayı Alinur Aktaş olarak açıklandı.

        ALİNUR AKTAŞ KİMDİR?

        Alinur Aktaş (d. 1970, İnegöl), Türk Siyasetçi ve mevcut Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı.

        1970 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise tahsilini İnegöl'de tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar İnegöl Mobilya Sanayisinde özel sektörlerde üst düzey yöneticilik yaptı.

        Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atıldı. 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığı görevine seçildi. İnegöl AVM, Yeni Pazaryeri, İnegöl TOKİ Konutları, İnegöl Mobilya Organize Sanayi Bölgesi, İnegöl Kent Müzesi gibi birçok yenilik Alinur Aktaş döneminde İnegöl kentine kazandırılmış; İnegöl, Güney Marmara'nın ikinci büyük kenti olmuştur. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin İstifası üzerine Belediye meclisinde yapılan seçimle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.[2] Evli ve 2 çocuk babası olan Alinur Aktaş, İngilizce bilmektedir

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ