Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Cuma saati - Ankara'da Cuma namazı saat kaçta? (19 Ocak)

        Ankara Cuma namazı saati için milyonlarca vatandaş internette araştırma yapmaya başladı. Cuma namazının kılınacağı saati öğrenmek isteyen milyonlarca Ankaralı vatandaş, "Ankara'da Cuma namazı saat kaçta?" sorusuna yanıt aramaya başladı. PekiAnkara'da Cuma namazı saat kaçta? İşte 19 Ocak Ankara Cuma saati...

        ANKARA CUMA SAATİ - 19 OCAK 2018

        Müslümanların bayram günü olarak kabul edilen ve bu güne özel olarak Cuma namazının kılındığı Cuma günlerinde milyonlarca müslüman camilerde Cuma namazını kılarak İslam dininin önemli ibadetlerinden birini yerine getirmektedir.

        Ankara'da Cuma namazı saat13:06'da okunacak olan öğle ezanı sonrasında kılınacak ve Müslümanlar,İslam dininin önemli ibadetlerinden birini daha yerine getirmiş olacak.

        CUMA GÜNÜNÜN ÖNEMİ NEDİR?

        Cuma günü, Müslümanların toplanma ve kaynaşma günleridir. İnsanların, kişisel işlerinin yoğunluğu nedeniyle birbirlerini görmekte zorlandıkları büyük şehirlerde, Cuma namazı buluşma ve kaynaşma için anlamlı bir neden olmaktadır. Bunun farkında olanlar; kişisel programlarını Cuma namazına göre ayarlar.

        Cuma gününün önemi hakkında Yüce Allah “Ey iman edenler, Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman Allah’ı anmaya koşun. Alışverişi bırakın. Bilseniz bu sizin için daha iyidir. Namaz bitince yeryüzüne dağılın. Allah’ın lütfünden rızk isteyin Allah’ı çok anın ki mutluluğa erişesiniz.”(Cuma 9-10) buyurmuştur.

        Cuma; cem olmak, toplanmak manalarına gelir Cuma günü, Müslümanlar için çok önemli bir gündür. Bu günde Müslümanlar camide toplanıp birlikte Cuma namazını kılarlar. Topluca yapılan bu ibadet, o günü bayram günü değerine yükseltir.

        REKLAM

        Bu sebeble Cuma gününe Seyyidü`l-eyyam, yani; günlerin itibarlısı, efendisi de denir. Bütün hayırlı işlerin Cuma günü meydana geldiği; tarih boyunca pek çok kudsî hâdiselerin hep Cuma günü zuhur ettiği rivayet edilir.

        19 OCAK 2018 CUMA HUTBESİ

        "ÖNCE KENDİMİZDEN SORUMLUYUZ"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ