Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ankesörlü telefondan haberleşen FETÖ'cü 77 asker itirafçı oldu

        İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı tarafından, FETÖ/PDY’nin mahrem nitelikli TSK yapılanmasına yönelik olarak geçen kasım ayında operasyon yapıldı.

        Gazete Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre; savcılık, TSK içinde görevli FETÖ mensubu askeri şahıslar ile FETÖ’nün üst düzey sorumlularının, deşifre olmayı engellemek için farklı bir iletişim modeli kullandığını belirledi.

        Diğer örgüt mensupları tarafından kullanılan ByLock dahil olmak üzere bilinen iletişim usullerinden uzak durulduğunu tespit eden savcılık, FETÖ’nün askeri personellerden sorumlu imamlarının market, büfe, lokanta gibi işletmelerde bulunan kontörlü telefonları kullanarak askerle tek yönlü ve kısa süreli irtibat kurduklarını belirledi.

        360 ŞÜPHELİ

        Başlatılan soruşturma kapsamında, Üsküdar’daki bir markette bulunan ankesörlü telefondan örgütün sözde TSK imamı Adil Öksüz’ün de arasında bulunduğu 50’ye yakın mahrem imamın arandığı belirlendi.

        Bu telefondan ayrıca 415 askeri personelin düzenli ve her bir hücredeki personel sayısına göre ardışık olarak arandıkları da tespit edildi. Savcılık tarafından başka bir soruşturma kapsamında hakkında işlem yapılan örgütün, jandarma yapılanmasında yönetici konumundaki Ö.B. de bu telefon hattının askeri personelle iletişim amacıyla kullanıldığını ayrıntılı olarak anlattı.

        Savcılık, hattın 2012 ile 2017 yılları arasındaki HTS kayıtlarını incelemeye aldı. Bu hattan 415 askeri personelin ve 47 mahrem ve sivil imamın düzenli olarak arandığını belirledi.

        Kasım ayında yapılan ve 360 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarılan operasyon sonrasında 206 kişi tutuklandı. Hakkında yakalama ve gözaltı işlemi yapılan askeri personelden 77’si etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebinde bulundu.

        REKLAM

        Bu talepleri kabul edilen 77 askerin örgüt ve mensupları hakkında detaylı ve önemli bilgiler verdiği öğrenildi. Savcılık tarafından yapılan operasyondan kısa bir süre sonra farklı tarihlerde iki subay savcılığa başvurarak FETÖ örgütü ile irtibatlı olduklarını belirterek teslim oldu.

        Bu iki subayın da örgütle ilgili detaylı bilgiler verdiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ