Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Artvin'de, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında "İnsan, Doğa ve Spor" temasıyla foto cip safarisi gerçekleştirildi.

        Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde Ormanspor Kulübünce kentteki orman parkları ve eko turizm rotalarının bilinirliğini artırmak amacıyla düzenlenen 2 günlük etkinlik, 103 kilometrelik Sahara-Papart ekoturizm rotasında yapıldı.

        Artvin'in yanı sıra Türkiye'nin farklı illerinden gelen 150 fotoğraf ve doğa tutkunu, güzergahta yer alan Şavşat Yavuzköy, Şavşat Karagöl, Rutav Gölü, Balık Gölü, Arsiyan Yaylası, Papart Vadisi, Maral Şelalesi, Camili Vadisi ve Borçka Karagöl'deki doğal güzellikleri görüntüleme imkanı buldu.

        Papart Vadisi'nde katılımcılarla bir araya gelen Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya, etkinliğin, şehrin doğal güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılması noktasında önem arz ettiğini söyledi.

        Sonbaharın gelmesiyle doğada renk cümbüşü yaşandığını belirten Özkaya, şunları kaydetti:

        "Artvin doğal güzelliğiyle her mevsim ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor ama sonbahar ayrı güzel. Safariye yoğun katılım oldu. Misafirlerimiz bir gece çadırlarda konaklayarak bir taraftan da kamp yapmış oldu. Ulaşımı 30 off-road aracıyla sağladık. Araçları Cumhuriyet'imizin 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında Türk bayrakları ile süsledik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler