Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Asya isminin anlamı nedir? Asya ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Asya isminin analizi

        Bu isimlerden biri olarak karşımıza Asya ismi çıkmaktadır. Kız çocuklarına koyulan bu isim yaygın bir isim olmamasına karşılık farklı bir isim arayışında olan ebeveynler tarafından tercih edilmektedir. Asya isminin anlamı, Asya ne demek, Asya Kuran’da geçiyor mu, Asya isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Asya İsminin Anlamı

        Ebeveynler bebek haberiyle birlikte doğacak çocuklarına isim arayışına yönelmektedir. Kız çocuk ve erkek çocuk için isim arayışları başlamaktadır. En önemli detay çocuğa verilecek ismin bir anlam taşıması ve onunla bütünleşmesidir. Bu sebeple anne ve baba adayları titizlikle bu süreci yönetmektedir. Asya isminin anlamı da birçok kişi tarafından araştırılmakta ve merak edilmektedir.

        REKLAM

        Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan Asya, en büyük kıtadır. Arapça kökenlidir. Arapça anlamı; şifa veren, tedavi eden ve merhem olan anlamlarına gelmektedir. Yunancada ise güneşin doğduğu yer anlamını taşımaktadır.

        Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre ise Asya, dünyanın beş kıtasından en kalabalık ve büyük olanı anlamını taşımaktadır.

        Asya Ne Demek?

        Asya ismini doğacak çocuğuna koymak isteyen ebeveynler isim anlamını merak etmekte ve bu yönde bir araştırma yapmaktadır. Asya Arapça kökenli bir kelime olup çeşitli anlamlar taşımaktadır. Günümüzde birçok dilde isim olarak kullanılan Asya isminin Sümer mitolojisine kadar uzandığı bilinmektedir. Yunan, Hint ve Mısır mitolojilerinde de bölge ismi olarak kullanılmıştır. Kimi metinlerde Asya, güzellik anlamını taşımaktadır. Güzellik kraliçesi ya da güzellik tanrıçası anlamlarına sahip olan bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır.

        Güneş doğudan yükselir ve Asya en doğudaki kıtadır. Dolayısıyla “Güneşin doğduğu bölge” anlamına da gelmektedir.

        REKLAM

        Asya’nın Arapçada, şifa veren ve tedavi eden anlamlarına gelmektedir. Ayrıca isme güzel ve yetenekli kadın anlamı da yüklenmiştir. Aydınlanmayı ve gelişmeyi içeren anlamlara da sahip olduğunu söyleyebiliriz.

        Asya Kuran’da Geçiyor Mu?

        Kimi ebeveynler çocuklarına herhangi bir isim koymadan önce Kuran’da geçip geçmediğine dikkat etmektedir. Kuran’da geçen isimleri koymak isteyen ebeveynler araştırma içerisinde bulunmaktadır. Asya ismi gerek anlamı gerekse telaffuzu bakımından tercih edilebilen bir isimdir. Ancak Asya ismi Kuran’ı Kerim içerisinde geçmez. Ancak İslam’a göre bu isim dünyanın dört kutsal kadınından biri olma özelliği taşır. Rivayetlere göre bu ismi taşıyan kadın, Musa Peygamber’i Nil Nehrinde boğulmaktan kurtarmış ve kocası Firavun’un elinden kurtarmıştır.

        Asya İsminin Analizi Nedir?

        Kimi rivayetlere göre isimler karakterleri şekillendirir. Herkesin en az bir kez duyduğu bu rivayet, isimlerin bireyler üzerindeki gücünü arttırmaktadır. Bu sebeple ebeveynler çocuklarına bu doğrultuda bir isim koyma arayışına yönelmektedir. Asya ismi köklü anlamı ve nadirliğiyle farklı bir isim arayışında olan ebeveynler tarafından tercih edilmektedir.

        Asya ismine sahip bireyler özgürlüklerine oldukça düşkündür. Kuralları sevmezler, kendi doğruları vardır. Diğer insanların ne düşündüğü konusunu çok fazla dert etmezler. Karar verirken oldukça sabırlıdırlar. Bu özelliği sayesinde daha az hata yaparlar. Sevgilerine güvenilirler; stil sahibidirler.

        Zorlukların üstesinden gelmeyi iyi bilirler. Hisleri oldukça kuvvetlidir. Sıcakkanlı insanlar olarak bilinirler. Görev ve sorumluluk almaktan kaçınmazlar. Kimi zaman duygusal iniş çıkışları olabilir. Esnek olmaya özen göstermeli ve insanların düşüncelerini dikkate almalıdırlar.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ