Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Aybars isminin anlamı nedir? Aybars ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Aybars isminin analizi

        Aybars ismi de sıklıkla rastlanan isimlerden biri olmamasına karşılık derin anlam içeren bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkçe kökenli güzel adlardan biri olan Aybars ismi pek çok başta ebeveynler olmak üzere pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Aybars isminin anlamı, Aybars ne demek, Aybars Kuran’da geçiyor mu, Aybars isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Aybars İsminin Anlamı

        Yeni doğacak bebeğimize bir isim koymadan önce o ismin anlamlı olmasına dikkat ederiz. Anlamını yeni doğan bebeğimizle bütünleştirir ve buna göre bir isim belirleriz. Anne ve baba adaylarını bu süreçte tatlı bir heyecan sarar. Bebeğe koyulan ismin kökeni, anlamı ve özellikleri genellikle araştırma konusu olur. Bu isimlerden biri de Aybars ismidir.

        REKLAM

        Türkçe kökenli olan bu isim, modern isimlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Erkek çocuklarına koyulan Aybars isminin anlamı da bir o kadar güzeldir. Birden fazla anlam taşıyan bu isim kulağa da oldukça hoş gelmektedir. Aybars ismi Hun İmparatoru Atilla'nın amcasının adıdır. Ayrıca ay gibi temiz, parsa benzer yırtıcı anlamında kullanılabilir. Ay Pars isimlerinin birleşiminden türemiştir. Türk isimleri kökeninden gelmektedir.

        Aybars Ne Demek?

        İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle oluşan bu güzel isim, Ay ve Pars kelimelerinden oluşmuştur. Anlamı ise ay gibi güzel ve pars gibi yırtıcı şeklinde ifade edilir. Hem güzel hem yırtıcı anlamlarına gelmektedir. Bu doğrultuda birleşen kelimeler Aybars ismini oluşturmaktadır.

        Aybars Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynler bir ismi koymadan önce genel olarak isim hakkında detaylı bilgilere ulaşmak ister. Özellikle bilindik ve toplum tarafından sıklıkla tercih edilen isimlere yönelmeyen anne ve baba adayları farklı bir isim arayışına girişmektedir. Dolayısıyla koymak istedikleri ismin Kuran’ı Kerim’de geçip geçmediklerini de öğrenmek isteyebilirler. Kimi ebeveynler özellikle Kuran’da geçen isimlere yönelirken kimi ebeveynler Türkçe kökenli isim arayışında olmaktadır. Aybars ismi Türkçe kökenli bir isim olduğundan dolayı, kutsal kitabımızda geçmemektedir. Ancak diyanetin caiz olmayan isimler listesinde de yer almamaktadır. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla çocuklarınıza bu adı verebilirsiniz.

        Aybars İsminin Analizi Nedir?

        Erkek ya da kız çocuklarımıza bir isim koymadan önce o ismin analizi üzerinde durabiliriz. İsimler kimi rivayetlere göre çocuğumuzun davranışları üzerinde etkili olabilmekte hatta karakterini şekillendirebilmektedir. Bu sebeple de isim konusunda anne ve baba adayları titizlikle hareket etmektedir. Aybars ismini çocuklarına koymayı düşünen ebeveynler bu ismin özellikleri hakkında araştırma yapmaktadır.

        Aybars adına sahip olan erkekler, çekici bir mizaha sahiptir. Plan dâhilinde hareket etmeyi severler. İş yaşamlarında düzeni ve disiplini severler. Disiplinli bir yapıya sahiptirler. Sosyal hayatların aranılan isimleridir. Aile kurup bir kadına sadık olarak yaşam sürmeyi tercih ederler. Acıma ve vicdan duyguları oldukça gelişmiştir. Sabırlı ve sakin yapılarıyla tanınırlar. Ciddiyet gerektiren işler tam anlamıyla onlara göredir. Genel olarak lükse para harcamayı çok sevmezler. Oldukça tutumludurlar. Yatırım yapmak onlara göredir. Geçmişte yaşanılan üzüntü ve sıkıntıları unutamayan bir yapısı vardır. Önsezileri oldukça güçlüdür. Oldukça fazla hayal kuran ve bu hayalleri projeye dönüştürebilen bir kişiliğe sahiptir. Sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat yaşamak isterler.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ