Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Barlas isminin anlamı nedir? Barlas ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Barlas isminin analizi

        Bu isimlerden biri de Barlas ismidir. Hem modern bir isim olması hem de kulağa hoş gelmesi sebebiyle tercih edilen isimlerden biri olan Barlas ismi, anne ve baba adaylarının ilgisini çeken bir isimdir. Barlas isminin anlamı, Barlas ne demek, Barlas Kuran’da geçiyor mu, Barlas isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Barlas İsminin Anlamı

        Anne ve baba adayları yeni doğacak bebeklerine isim seçmeden önce geniş çaplı bir araştırmaya girişirler. Doğacak bebeklerine koyacakları isimlerin anlam yönünden zengin olmasına dikkat ederler. Ayrıca kimi zaman isim kökeni üzerinde de dururlar.

        Özellikle son zamanlarda duyduğumuz isimlerden biri olan Barlas ismini kökeni, anlamı ve isim analizi merak edilmektedir. Anlamının güzel olması ve kulağa hoş gelmesi tercih sebeplerinin başında gelmektedir. Barlas isminin birden fazla anlamı vardır. Barlas isminin anlamları:

        REKLAM
        • Eski bir hükümdar.
        • Savaşçı, kahraman.
        • Müjde getiren, güler yüzlü.

        Barlas Ne Demek?

        Barlas ismi erkek çocuklarına konulan bir isimdir. Kökeni Türkçe olan bu isim birden fazla anlam taşımaktadır. Bu ismi taşıyan bireyler genel olarak mantıklı düşünme ve duygu seviyesi gelişmiş kişilerden oluşmaktadır. Anne ve baba adaylarının tercih ettiği isimlerin başında gelmektedir. Özellikle taşıdığı anlamlar sebebiyle ebeveynler bu ismi koymak istemektedirler.

        Barlas ismi kahraman ve savaşçı anlamlarına sahip olan bir isimdir. Bunun yanında eski hükümdar ve müjde getiren anlamlarına da sahiptir. Ülkemizde Barlas ismini kullanan 1.627 kişi bulunmaktadır. İstanbul’da bu ismi 385 kişi kullanmaktadır. Genel olarak bu isme sahip olan kişiler korkusuz, iyi niyetli ve merhametlidir.

        Barlas Kuran’da Geçiyor Mu?

        Yeni doğan bebeğimize isim koymadan önce detaylı bir araştırmaya girişir, onun karakter özellikleriyle bütünleşen bir isim olmasına dikkat ederiz. Bu sebeple anne ve baba adayları bu konuda titizlikle davranır. Kimi ebeveynler koyacakları ismin kutsal kitabımızda geçip geçmediğini merak etmektedir. Barlas ismi Türkçe kökenli bir isim olup kutsal kitabımızda geçmemektedir. Ancak Barlas isminin çocuğunuza koyulmasında herhangi bir engel söz konusu değildir. Barlas ismini koymak caizdir. Bu sebeple gönül rahatlığıyla bu ismi çocuğunuza koyabilirsiniz.

        Barlas İsminin Analizi Nedir?

        Doğacak çocuğa koyulan ismin onun karakterini şekillendirecek bir rol oynadığına inanılır. Kimi ebeveynler ismin olumlu özellikleri üzerinden giderek bebeklerine isim koyarlar. İsmin olumlu özelliklerini çocukları üzerinde etkili olmasını beklerler. Barlas isminin analizi de bu noktada merak uyandırmaktadır. Bu ismi koymak isteyen anne ve baba adayları isim üzerinde araştırma yapmaktadır.

        Hayalperest ve enerjik anlamlarını taşıyan Barlas ismini taşıyan bireyler oldukça hoşgörülüdür. Hayattan zevk almasını bilirler. Saygılı kişilikleriyle tanınırlar. İlişkilerinde oldukça seçici davranırlar. İş hayatlarında oldukça dikkatli ve beceriklidirler. Maddi konularda (para yönetimi ve para biriktirme gibi) oldukça iyidirler. Ailelerine ve aile hayatlarına oldukça düşkün oldukları görülür. Hayatlarına dâhil etmek istedikleri kişiye güven duymak isterler. Duygusal yapıya sahip olduklarından dolayı kimi zaman içe kapanabilirler. Liderlik vasfı doğuştan gelmektedir. Karar verirken diğer insanların etkisinde kalmazlar. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmazlar. Hisleri oldukça kuvvetlidir ancak hislerine güvenerek davrandıklarında büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu sebeple hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ