Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Berra isminin anlamı nedir? Berra ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Berra isminin analizi

        Bu isimlerden biri olarak Berra ismini söyleyebiliriz. Kız bebek bekleyen çiftler Berra isminin anlamını merak etmekte ve araştırma yapmaktadır. Ülkemizdeki en modern isimlerden biri olarak karşımıza çıkan Berra ismi oldukça güzel bir anlama sahiptir. Berra isminin anlamı, Berra ne demek, Berra Kuran’da geçiyor mu, Berra isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Berra İsminin Anlamı

        Bebeklerini kucaklarına almak için gün sayan çiftlerin bir diğer telaşı da konulacak ismin ne olacağıdır. Bebeğe konulacak ismin güzel ve anlamlı olması çiftlerin dikkat ettiği bir konudur. Bu sebeple de isim arayışında olan anne ve baba adayları isim konusunda ince eleyip sık dokumaktadırlar. Yeni doğacak bebeğe verilecek ismin onu tanımlamasını ve karakterini tamamlamasını isterler. Berra isminin anlamını bilmeyenler ve doğacak bebeğine bu ismi koymak isteyenler Berra ismiyle ilgili ayrıntılı bilgiye bu başlık altından ulaşabilir.

        REKLAM

        Berra ismi birden fazla ve oldukça güzel anlamlara sahip olan bir isimdir. Berra isminin anlamları:

        • Doğru sözlü, hayır işleyen kimse.
        • Keskin, kesici.
        • Bereketli olan.

        Berra Ne Demek?

        Bebeğimize isim koymadan önce o ismin ne anlama geldiğini merak ederiz ve bu yönde bir isim arayışına yöneliriz. Bebeğimize konulan ismin onun karakterini yansıtmasını arzu ederiz. Berra ismini koymayı düşünen çiftler de bu ismin ne demek olduğunu ve ne anlam taşıdığını oldukça merak etmektedirler. Ülkemizde sıklıkla tercih edilen, popüler isimlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Arapçada bereket kökünden türetilmiş bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Bolluk ve bereket sunan kimse anlamına gelir. Ayrıca hayır işleyen kişi anlamını da taşımaktadır. Doğru söz söyleyen, güvenilir kişi anlamlarında da sıkça kullanılmaktadır. En önemli özelliği özü sözü bir ve dürüst olmasıdır. Türkiye'de Berra ismini kullanan 22.456 kişi bulunmaktadır.

        REKLAM

        Berra Kuran’da geçiyor mu?

        Anne ve baba olmaya hazırlanan çiftlerin kimileri kutsal kitabımızda yer alan isimlere yönelmektedir. Kimi çiftler Arapça kökenli isimleri, kimi çiftler ise Türkçe kökenli isimleri araştırmaktadır. Berra isminin Kuran’da yer alıp almadığı özellikle bu ismi koymaya hazırlanan anne ve baba adayları tarafından merak edilmektedir. Berra ismi Kur'an-ı Kerim'de geçen isimler arasında bulunmaktadır. Ahzap Suresinin 69. Ayetinde geçmektedir. Berra ismi Kuran’da 'temize çıkarılmış' anlamına gelmektedir. Berra ismini koymak caizdir. Dolayısıyla Berra ismini gönül rahatlığıyla çocuğunuza koyabilirsiniz.

        Berra İsminin Analizi Nedir?

        Kimi rivayetlere göre isimler doğacak bebeğin karakterini şekillenmesinde kilit rol oynamaktadır. Bu sebeple ebeveynler olumsuz anlamlara sahip olan isimleri çocuklarına koymak istemezler. Genel olarak konulmak istenilen ismin olumlu özelliklere sahip olması beklenir. Berra isminin analizi de bu ismi çocuklarına koymak isteyen çiftler tarafından merak edilmektedir.

        Berra ismini taşıyan bireyler liderlik vasfına sahiptir. İletişim yetenekleri de oldukça iyidir. Kendine özgü kişilikleri olduğunu söyleyebiliriz. Hisleri kuvvetlidir. Ancak kimi zaman hislerine güvenerek hareket etmeleri onları hayal kırıklığına uğratabilir. Olaylara her zaman farklı yönden bakarak kendilerine farklı pencereler yaratırlar. Böylelikle farkındalığını ortaya koyar ve ortamlarda dikkatleri üzerine çekmeyi başarırlar.

        İyi bir gözlemcidirler. Planlı hareket etmeleri başarıyı da beraberinde getirir. Modacı, yazar, ressam vb. gibi mesleklere yönelebilirler. Sorumluluk almaktan kaçınmazlar. Ancak maymun iştahlılığı hem iş hem de sosyal hayatına yansıyabilir. Bu sebeple bir iş bitmeden diğerine geçme durumunu gözlemleyebiliriz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ