Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Borsa haberleri: Fed faiz kararı global ve Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek? - İş-Yaşam Haberleri
        BULLS Girişim Sermayesi'nin sunduğu Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu Sermaye Piyasaları Danışmanı Yunus Kaya oldu.

        ABD Merkez Bankası Fed'in son faiz kararının ele alındığı programda Kaya, bankanın faiz indirimlerini ötelemesinin global ekonomi ve Türkiye sermaye piyasalarına yansımalarını değerlendirdi. Kaya, global gelişmelerin Türkiye ekonomisi, para ve sermaye piyasalarına etkisine de geniş olarak yorumluyor. Borsa İstanbul'da beklenen yabancı yatırımcı ilgisi ile birlikte endeksin ne kadar etkilenebileceğine dair görüşlerini aktaran Kaya, bu ilginin zamanlamasına ilişkin tahminlerini de paylaştı. Kaya, pandemi sonrası Türkiye'de uygulanan heteredoks ekonomi politikaları nedeniyle borsadan çıkan yabancı yatırımcının geri dönüşünün hem endeksi hem sektörleri nasıl etkileyeceğine yönelik fikirlerini aktardı.

        REKLAM

        YAVAŞLAMA YABANCI İLGİSİNE SET OLUR MU?

        Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kaptanlığında yürütülen ekonomik programın enflasyon, faiz ve büyüme hedeflerinin tutturulup tutturulamayacağı konusundaki fikrini ortaya koyan Kaya, beklenen ekonomik aktivitedeki yavaşlamanın finansal yatırımlara ve borsaya etkisini bu durumun yabancı ilgisine set olup olmayacağını anlattı.

        HALKA ARZLAR NASIL ETKİLEYECEK?

        Yeni ekonomi politikalarının çıktıları hangi sektörleri nasıl etkileyeceğinin cevabının arandığı programda mevcut ekonomik gelişmeler ışığında 2024'te hangi sektör ve şirketlerin yıldızının parlayacağını hangisinin yatırımcıya kaybettirme potansiyeli olacağı ele alındı. Kaya ayrıca 2024'te beklenen yeni halka arzlara da değinerek gelmesi beklenen arzların piyasaya etkisini değerlendirildi. Borsa şirketlerinin piyasa değerinin sorgulandığı programda Kaya, Borsa İstanbul bir süredir devam eden yatay trendin kırılıp kırılmadığını yorumladı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ