Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Cenevre Otomobil Fuarı'nın en gözde modelleri - Otomobil Haberleri
        1

        Çok büyük bir katılım beklenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda bir çok marka yeni modellerini görücüye çıkaracak. haberturk.com olarak fuarda en çok ilgi çekmesi beklenen markalar ve otomobilleri özellikleriyle derledik. İşte o modeller...

        2

        Hyundai Kona Elektrikli

        Hyundai, Ioniq ile ilk kez tamamen elektrikli modelini ürettikten sonra şimdi de Kona'yı hazırlıyor. Elektrikli Kona ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkacak.

        3

        300 kilometrelik kısa mesafeli ve 470 kilometrelik uzun mesafe modelle piyasaya sürülecek Hyundai Kona için henüz fiyat açıklanmadı.

        4

        Ancak uzmanların beklentisi Avrupa için kısa mesafeli menzilli versiyonda 30 bin euro, uzun mesafelide 35 bin euro civarında.

        5

        Kısa mesafeli Kona elektrikli 39.2 kWh batarya ve 99 kW elektrikli motorla geliyor ve 0'dan 100'e 9.3 saniyede çıkıyor. Standat AC kitle tam şarjı 6 saatte dolan Kona, hızlı DC şarjla ile 54 dakikada yüzde 80 kapasiteye ulaşacak.

        6

        Uzun mesafeli Kona elektrikli ise neredeyse iki kat güçlü, 64 kWh bataryayla gelecek ve sürüş menzili de uzayacak. 470 kilometrelik menzil Tesla Model 3 ile yakın değerde. Motoru da kısa mesafeli Kona'ya göre çok daha güçlü 150 kW motor kullanacak. 100 kilometre hıza ulaşması ise 7.6 saniyeye inecek. Aracın şarj süresi de 3 saat.

        25

        D-SUV segmentinin yeni oyuncusu Santa Fe, güncel Hyundai modellerinden esintiler sunarken markanın son tasarım dilinin bir üyesi olarak da öne çıkıyor.

        26

        Yeni Santa Fe, yeni nesil ince tasarımlı farları ve Hyundai ailesinin yeni kimliği olan basamak tipi ızgarasıyla modern bir görüntü sergiliyor.

        27

        Dış tasarımda önemli değişikliklere gidilirken, 4.770 mm uzunluğu ve 1.890 mm genişliği ile yerini aldığı modele göre daha uzun bir dingil mesafesi sunuyor.

        28

        2018 Santa Fe, Hyundai’ın yeni geliştirdiği 8 ileri otomatik şanzıman ile sunuluyor.

        29

        Ferrari 488 Pista

        Ferrari, Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileyeceği yeni ‘özel seri’ modeliyle dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor.

        30

        360 Challenge Stradale, 430 Scuderia ve 458 Speciale’deki V8 geleneğinin yeni temsilcisi niteliğindeki Ferrari 488 Pista, 720 HP güce sahip 3,9 litrelik çift turbo beslemeli motorla donatıldı.

        31

        Ferrari 488 Pista, 0’dan 100 km/s hıza 2,85 saniyede ulaşıyor.

        32

        Ferrari 488 GTE ve 488 Challenge yarış otomobillerinden türetilen 488 Pista, 488 GTB’den 90 kg daha az olan 1280 kg’lik ağırlığına karşın 50 HP daha güçlü olan motoruyla da dikkat çekiyor.

        33

        2016 ve 2017 yıllarında Engine of the Year (Yılın Motoru) ödülünün sahibi olan bu motor, 488 Pista’da litre başına 185 HP güç üretirken, otomobilin 0’dan 100 km/s hıza sadece 2,85 saniyede ulaşmasını sağlıyor.

        43

        Mercedes C Serisi

        44

        Mercedes'in en çok satan model ailesi olan C serisinin makyajlı hali Cenevre'de görücüye çıkıyor. C serisinin 2018'in ikinci yarısından itibaren piyasada olması bekleniyor.

        45

        Dış tasarımın yanında araç içi eğlence sistemleri ve bağlantılılık özelliklerinin geliştirildiği versiyonda motor gamının da yenilenmesi bekleniyor.

        46

        Araçta yeni tampon tasarımları dikkat çekerken, ön ve arka farlar da revize edildi.

        Yenilenen C serisinin ön kabinde birkaç farklı ekran konfigürasyonu yer alacak. 5.5 inçlik standart büyüklükteki ekranın yanında 12.3 inç büyüklüğünde tamamen dijital yeni bir ekran da opsiyonel olarak alıcılara sunulacak.

        47

        Mercedes-Benz G63

        48

        Yeni G-Serisi’nin ilk AMG modeli G63, Cenevre'de tanıtılacak

        58

        Volvo'nun Cenevre'deki bir diğer iddialı modeli ise tanıtımı geçen yıl yapılan XC40 olacak.

        59

        Üç benzinli ve iki dizel versiyonu bulunan araca önümüzdeki dönemde hibrid versiyonlar da eklenecek.

        60

        Volvo, kompakt SUv pazarındaki üyesi XC 40 ile büyük SUV pazarında XC 90 ve XC60 ile ulaştığı satış hacminin benzerini hedefliyor.

        70

        Yeni Skoda Fabia’nın 2018’in son çeyreğinde Türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor.

        İsviçre’nin Cenevre şehrinde otomotil severlerin merakla beklediği, sektörel yeniliklerin her yıl duyurulduğu bir organizasyon olan Cenevre Otomobil Fuarı, bu yıl 6-8 Mart tarihleri arasında basın mensuplarına, 8-18 Mart tarihleri arasında da halka kapılarını açacak.

        Bize bu fuarda ülkemiz otomotiv pazarıyla alakalı bizi ilgilendiren yeni modellerden bir derleme yapalım dedik. Tabi ki fuar günü yaklaştıkça bu listeye yeni modeller eklenecektir, bu yüzden bu bölümü kontrol etmenizi öneririz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ