Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan'dan son dakika Trump ve Putin ile görüşmesi hakkında açıklama

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bağcılar İlçe Kongresi öncesinde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, Trump ve Putin ile son iki gün içinde gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin Afrin Harekatı'yla ilgili olarak, "Dedik ki, biz buralardan artık geri adım atamayız" dedi.

        Kongrede yaptığı konuşmada ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben buradan Bağcılar'a, İstanbul'a sesleniyorum. Biz dost edinmeye mecburuz. Düşmanları azaltmaya, buna çok çalışacağız, buna gayret edeceğiz. Bir Cumhur ittifakı oluşuyor. Biz bu mesafeyi alıyoruz. Ağzı olan konuşabilir, biz Cumhur ittifakı ile Türkiye'de bir değişim, dönüşümü gerçekleştireceğiz" dedi.

        KONGREDEKİ AÇIKLAMALARI

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bağcılar İlçe Kongresi'nde konuştu.

        Erdoğan'ın açıklamaları:

        Tüm misafirlerimize kalbi şükranlarımı arz ediyorum. Dışarıda şu anda bu salondaki kardeşlerimizin en az bir o kadarı var. Buradan Bağcılar'ın tüm mahallelerine, tüm vatandaşlarıma selamlarımı iletiyorum. Kongremizin şehrimiz, ilçemiz için, Bağcılar'la birlikte demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

        Bağcılar 16 Nisan'da yüzde 61'lik evet oranı ile adeta bir destan yazmıştır. Yeni destanlar yazmaya hazır mıyız?

        1992'nin Bağcılar'ı neydi, bugünün Bağcılar'ı ne. Buraya bakacağız, burada yaşayanlar, yaşayarak gördüler. Bağcılar bugün 22 kilometre karelik alandaki 750 bin nüfusuyla İstanbul'un önde gelen ilçeleri arasında yer alıyor. Bu bölge ilçe olduğu ilk günlerde çamurdan geçilmeyen plansızlık abidesi bir yer durumundaydı. Seçim kampanyasında çizmelerle dolaştık. Burada seçimi kazandık ve bugünlere geldik. Güngören böyle, Beyoğlu böyle.

        İlçemizin ulaşım sorununu da kökten çözüyoruz. Hükümet olarak da İstanbul'a çok büyük hizmetler getirdik. 15 yılda İstanbul'a 210 katrilyon liralık yatırım yaptık. Şehri ve kıtaları birbirine bağladık.

        Bu yılın sonunda 3. Havalimanı'nın yıllık yolcu kapasitesi 90 milyon olacak. 2023'te bu 150 milyona çıkacak. Kanal İstanbul için geri sayım sürüyor.

        2020 yılında metroda 355 kilometre uzunluğa ulaşarak 1000 kilometrelik nihai hedefimize yaklaşmakta kararlıyız.

        Türkiye'nin Afrin operasyonlarından rahatsız olanlar bölgemizdeki insanlık dışı olaylardan rahatsızlık duymuyor. Bunların vicdanları nasırlı. Türkiye husumeti dışında kıllarını dahi kıpırtmazlar. Yapmamız gereken daha çok çalışmak, daha başarılı olmak.

        Ben buradan Bağcılar'a, İstanbul'a sesleniyorum. Biz dost edinmeye mecburuz. Düşmanları azaltmaya, buna çok çalışacağız, buna gayret edeceğiz. Bir Cumhur ittifakı oluşuyor. Biz bu mesafeyi alıyoruz. Ağzı olan konuşabilir, biz Cumhur ittifakı ile Türkiye'de bir değişim, dönüşümü gerçekleştireceğiz. MHP ile beraber partimiz yapıyor, bunun kararını verdik, adımımızı attık, hayırlı olsun diyorum. Zira AK Parti ile MHP'nin birleşmesi hasımları çıldırtıyor. Onların da kimler olduğu belli. Hakiki dostlarımızın kimler olduğunu biliyoruz.

        Bir müttefikimiz olduğunu iddia edenler bir de gerçek müttekimiz olanlar var. Bize uzatılan hiçbir samimi eli havada bırakmadık, bırakmayız. Aynı eli yumruk olup üzerimize geliyorsa ona da karşılık vermesini biliriz.

        "AFRİN'DE 3731 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

        Afrin'deki mücadelemiz kararlı şekilde devam ediyor. Afrin'in devamı var, İdlib var, Münbiç var, Fırat Kalkanı Harekatı ile bütünleşmesi var. Salona gelirken sordum, son terörist etkisiz hale sayı itibarıyla ne kadar geldi, aldığım rakam şu, 3731 terörist etkisiz hale getirildi.

        Şehitlerimiz de var ancak şehitler bu teröristlerin bu noktaya gelmesinin vesilesidir ve onun asıl bereketi onlardır. Şehitlerimize en büyük müjde, sevgililer sevgilisi Peygamberimize komşu olacaklar.

        ERDOĞAN, KONGRE ÖNCESİ VATANDAŞLARA SESLENDİ

        Erdoğan'ın açıklamaları:

        Hamdolsun, bu darbeciler hedeflerine ulaşamadı ve hepsi ya Türkiye'yi terk ettiler veya şu anda cezaevlerinde sürelerini dolduracaklar. Hukuk devam ediyor. 3193 gazimiz var Allah'tan onlara şifa diliyorum.

        Bitmedi, bazıları rahat durmadı, PKK. 40 yıldır bu PKK rahat durmuyor. Sabrettik, sabrettik, sabrettik bir yere kadar. Şimdi geldiğimiz yer ortada. Artık bunlara haddini bildirmemiz lazım. Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde inlerine girdik mi? Suriye'ye kaçtılar. PKK, PYD ile beraber oldu ve onlara orada gereken ders verildi mi? Şu an itibarıyla etkisiz hale getirilenlerin sayısı 3700'i aştı. Devam ediyoruz, devam edeceğiz. Daha önce Fırat Kalkanı Harekatı'nda bunlara gereken ders verildi.

        REKLAM

        "BURALARDAN ARTIK GERİ ADIM ATAMAYIZ"

        Burada da 2 bin dönüm civarında arazi kontrolümüz altında. Buraya da artık geri dönüş başladı. Burada da kardeşlerimiz yerlerine yerleşecekler. Dün akşam ABD Başkanı Trump ile de bu işleri konuştuk. 2 gün önce sayın Putin ile de bu işleri konuştuk. Dedik ki biz buralardan artık geri adım atamayız. Bu millet tarihte mazlumların yanında olmanın adımını atmıştır dedik. Onun için aziz kardeşlerim, bu hassasiyet içinde adeta Hatay'a, sınıra kervanlar halinde gidiyorlar oradaki Mehmetçiklerimizle birlikte buluşmaya. Hamdolsun şu anda Afrin Harekatı da güçlü bir şekilde devam ediyor. Noktayı koyduk ama Afrin'le bitmeyecek. İdlib var, Menbiç var. Buralarda da hak orada tecelli edene kadar yola devam.

        Mart, arkasından kasımda da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi var. Buna hazır mıyız? Yeni bir dönem başlayacak. Şu Bağcılar, şöyle 90'lı yılların başında bu Bağcılar nasıl bir Bağcılar'dı. Biz burada seçim kampanyasına geldiğimiz zaman çizmelerle dolaşıyorduk. Bugün farklı bir Bağcılar var. Biz imar, inşa, ihya, buna geldik.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ