Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Darp davasında spiker Kübra Eken'den mahkemeye dilekçe

        Spiker Kübra Eken'i darp ederek beyin kanaması geçirmesine sebep olduğu gerekçesiyle eşi Bülent Neptün Eken'in yargılanmasına devam edildi. Felç geçiren genç kadın mahkemeye dilekçe gönderdi. Eken, "Ülkemde eşleri tarafından şiddet gören, kocaları tarafından intikam için çocuklarını katleden adamlar var. Kocaları tarafından katledilen ve kendilerini savunamadan toprak olan kadınlarımız, çocuklarımız adına adalet istiyorum" dedi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın aktardığı bilgilere göre, Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Kübra Eken avukatları aracılığı ile dilekçe gönderdi. "Beni bu hale getiren Neptün Eken" diye başlayan dilekçesinde Kübra Eken, geçirdiği beyin kanamasının doğum sonrası değil darp sonrası meydana geldiğini anlattı.

        REKLAM

        Neptün Eken'in kızını kendinden kaçırdığını da söyleyen Kübra Eken, yaşadıklarını dilekçedeki satırlara döktü:

        "30 yaşımdayken hayatımı, hayallerimi, sağlığımı, anneliğimi aldı ve sonunda da 8 aydır kızımı kaçırıyor. Ülkemde eşleri tarafından şiddet gören, kocaları tarafından intikam için çocuklarını katleden adamlar var. Kocaları tarafından katledilen ve kendilerini savunamadan toprak olan kadınlarımız, çocuklarımız adına adalet istiyorum. Kızıma da aynı şiddeti uygulamadan hak ettiği cezayı bir an önce almasını istiyorum.Yalvarıyorum"

        MAHKEME ADLİ TIP'A SORDU: OLAY DARP SONUCU MU?

        Avukat Tülay Tokinal Ergezen, Kübra Eken'in kafatasında oluşan lezyon ve morluk ile kafatası altındaki beyin kanamasının tam aynı noktaya geldiğini belirtti. Buna dair tomografi CD'sini mahkemeye sunarak Adli Tıp'tan rapor aldırılmasını istedi. Mahkeme, CD'lerdeki tomografi raporlarının incelenerek, mağdurun yaşamsal tehlikesine neden olan olayın anestezi sonucu olmayıp darp sonucunda meydana geldiği saptanabiliyorsa bu konuda Adli Tıp Kurumu'ndan ayrıntılı rapor düzenlenmesine karar verdi.

        "ADALET İSTİYORUZ"

        REKLAM

        Dava sonrasında Eken'in ailesi, avukatları ve Kadın Meclisleri üyeleri basın açıklaması yaparak 4 yıldır süren davanın takipçisi olduklarını ve olacaklarını belirtti. Ellerinde "Hiçbir şiddet karanlıkta kalmayacak" ve "Kübra Eken için adalet istiyoruz" yazılı dövizler taşıdılar.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        Kübra Eken, 20 Haziran 2013 tarihinde doğum yapıp hastaneden taburcu edildikten 2 gün sonra şiddetli baş ağrısı, gözünün ve dilinin dönmesi şikayetiyle eşi Bülent Neptün Eken tarafından hastaneye götürüldü. Burada Kübra Eken'e beyin kanaması teşhisi konuldu, genç kadın ameliyata alındı. Kübra Eken'in ailesi, eşi tarafından darp edildiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Adli Tıp uzmanı Kübra Eken'de kulak üstünde bulunan ekimozun kendiliğinden oluşamayacağı ve bir darp sonucu olabileceği, bu durumun da yaşamsal tehlikeye sebebiyet verdiği yönünde görüş bildirdi. Suçlamaları reddeden Bülent Eken hakkında "kasten yaralama" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ