Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Vizeyi kaldırırsanız belki biz vize koymak zorunda kalırız"

        TÜMSİAD'da yaptığı konuşmada, gençlerin artık Türkiye'de çalışmak istediğini ifade eden Bakan Bozkır, "Vizeyi kaldırırsanız belki biz vize koymak zorunda kalırız" dedi.

        AB yetkilileri ile görüşmelerde bulunmak için Brüksel'de bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ilk olarak MÜSİAD'ı ziyaret etti. Bakan Bozkır'ı kapıda MÜSİAD Belçika temsilcisi Alperen Özdemir karşıladı. Bakan Bozkır burada yaptığı konuşmada, "Brüksel'de bazı temaslarda bulunmak ve AB Komiserleri ile görüşmelerde bulunmak üzere geldik. Sivil Toplum kuruluşların önemi bir Ülkenin kalkınması için çok önemlidir. MÜSİAD'la birlikte çalışmalarda bulunuyoruz, son dönemlerde Türkiye üzerinde olan yanlış anlaşılmaları olguları yok etmek için çalışmalarda bulunuyoruz" dedi.

        AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, daha sonra Belçika TÜMSİAD Temsilciliğini ziyaret etti. Bir süre TÜMSİAD yetkilileri ile sohbet eden Bakan Volkan Bozkır daha sonra burada düzenlenen toplantıya katıldı.

        Toplantının ardından açıklamada bulunan TÜMSİAD Belçika Başkanı Yılmaz Yüksel "Maddiyattan önce manevi değerlerimiz ön plana çıkıyor, Hukuku, Ahlakı ve Helal çerçevesinde hareket etmek zorundayız. İnsanoğlu yaptıklarından olduğu gibi yapmadıklarından da sorumludur, bu yüzden biz bu anlayışla bu yolda devam ediyoruz" dedi.

        TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ise Fransa'daki terör saldırısını hatırlatarak "Biz nerede ne amaçla yapılırsa yapılsın TÜMSİAD olarak terörün her zaman karşısındayızdır" dedi.

        Bakan Volkan Bozkır, burada yaptığı konuşmada Avrupa'nın genç nüfusun önemini geç anladığını ifade edip, "Bizim genç nüfusumuz avantaj haline geldi. Genç çalışkan, iyi yetişmiş bir genç nüfusumuz yüzde 45'i 25 yaşın altında bir nüfus avantaj halinde. Bangır bangır geliyoruz. Bu genç nüfus artık Türkiye'de çalışmak istiyor, Avrupa'ya gelmek istemiyor. Avrupa'ya gezmeye gelir, Avrupa'ya iş yapmaya gelir, Avrupa'ya eğitim almaya gelir. Ne için gelecek gelse burada iş yok güç yok. Ben diyorum ki vizeyi kaldırırsanız belki biz vize koymak zorunda kalırız. Siz bize geleceksiniz. Gidişat ona geliyor. Türkiye'de iş çok, herkesi doyuracak kadar iş var. İşsizlik tek haneli rakamlarda bir çok ülkede yüzde 25'lerden bahsediyoruz. Genç nüfusta yüzde 50'den bahsediyoruz bir çok ülkede. Türkiye'de böyle bir şey yok. Onun için geleceği çok büyük Türkiye'nin" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ