Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Monica Lewinsky TED konuşması yaptı

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        Yaygın bir şekilde bilindiği üzere 1998’de zamanın ABD Başkanı Bill Clinton ile bir ilişki yaşayan eski Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky, insanları internetle ilgili uyarmak için geri döndü.

        İnternetin daha “merhametli” bir yer olmasını istediğini söyleyen Lewinsky, internetin, insanların başkalarının utancının tadını çıkardığı bir kültür yarattığına inanıyor.

        ON YILDIR İKİNCİ KEZ KONUŞTU

        Lewinsky 2005’te medyanın gözünün önünden kaybolduğundan beri ikinci kez konuştu. Katıldığı TED (Teknoloji, Eğlence ve Dizayn) konferansında, sanal zorbalığın ilk gerçek kurbanlarından olduğunu belirtti.

        Olayın zamanında 24 yaşında olan Monica Lewinsky’nin fotoğrafları dünyanın birçok yerine yayılmış ve internet haber sitelerinde paylaşılmıştı. Mirror'ın haberine göre Lewinsky kendini sanal zorbalığın ilk kurbanı olarak tanımladı.

        "1998’de imkânsız bir aşka kapıldıktan sonra bir de daha önceden hiç görmediğim türden bir siyaset, hukuk ve medya girdabının odağı oldum" dedi.

        "SANAL ALEMDE TAŞA TUTULDUM"

        Sosyal medya öncesi olsa da siber dünyanın yıldırım hızıyla büyüdüğü bir zamana denk gelen 1998'deki olaylarla ilgili Lewinsky dinleyicilere şöyle konuştu: "Olay duyulduğunda internette yayıldı. İnternetin büyük bir haber adına geleneksel haber akışını gasp ettiği ilk vakalardan biriydi. Kendi özel yaşamı olan biriyken dünya çapında herkesin aşağıladığı birine dönüştüm. Beni sanal yoldan taşlayan güruhlar oldu."

        JENNIFER LAWRENCE'A DEĞİNDİ

        İnternette tacizle ilgili kendi kişisel deneyimlerini paylaştıktan sonra Lewinsky internetin “utancın yankılanması” dediği şeyi arttırdığını anlattı.

        İnternet vasıtasıyla geçen sene çıplak resimleri çalınan ve yayılan ünlü aktris Jennifer Lawrence’ın durumunu örnek gösterdi.

        "Ne kadar çok utanç, o kadar fazla tık ve ne kadar tık o kadar reklam geliri. İnsanların acısından para kazanıyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ