Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Merkel ve Cameron'ndan Türkiye açıklamaları

        Tarafları gerilimin tırmandırılmaması konusunda uyaran Merkel, ”Uçağın düşürülmesiyle birlikte durum gerginleşti. Şimdi biz gerginliğin giderilmesi konusunda elimizden geleni yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

        Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini kaydeden Merkel, Suriye

        krizinin çözümünün politik görüşmelerde yattığını söyledi. Merkel, ” Şurası açık ki, gerçek bir çözüm ancak politik görüşmelerle olabilir. Kalıcı bir çözüme ulaşmak için başka bir yol bulunmuyor” dedi. Bugüne kadar taraflar arasında yapılan iki görüşmenin olumlu sonuçlar verdiğine dikkati çeken Merkel, yeni görüşmelerin ertelenmemesini umduğunu söyledi.

        CAMERON: TÜRKYE'NİN HAVA SAHASINI KORUMA HAKKI VAR

        İngiltere Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda her hafta düzenlenen "Başbakana Sorular" (PMQ) oturumunda konuşan İngiltere Başbakanı David Cameron, Türkiye’nin hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle dün düşürülen savaş uçağıyla ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

        Olayla ilgili bütün olguların henüz netleşmediğini belirten Cameron, "Fakat biz nasıl kendi hava sahamızı savunuyorsak, Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma hakkına da saygı göstermemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ