Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya DAEŞ Başika'ya saldırdı: 1 Türk askeri ağır yaralı

        Irak'taki eğitim üssüne, terör örgütü DAEŞ'in kontrol ettiği bölgeden havan atışı yapıldığı, ilk ateş sırasında 4 Türk askerinin yaralandığı bildirildi.

        Edinilen bilgiye göre,Musul'un Başika bölgesinde Türk askerlerinin de bulunduğueğitim üssüne, terör örgütü DAEŞ'in kontrol ettiği bölgeden havan atışı yapıldı.İlk ateş sırasında kampta bulunan 4 askeryaralandı.

        Şırnak'a tahliyeleri gerçekleştirilen askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

        Habertürk TV'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Türk askeri saldırıya karşılık verdi. Yerel kaynaklara göre saldırı 15.30 sıralarında gerçekleşti, DAEŞ50-60 havan topuyla bölgeyi ateş altına aldı.

        ERDOĞAN'IN BAŞİKA MESAİSİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başika'daki saldırı ve akabinde bölgede yaşanan gelişmeler hakkında bilgi aldı.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birer telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki makamında bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmelerinde, Çavuşoğlu ve Akar'dan saldırıya ve gelişmelere ilişkin ayrıntılı bilgi aldığı kaydedildi.

        TSK'DAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığı tarafından, "DEAŞ terör örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DEAŞ terör örgütünün Peşmerge tarafına attığı Katyuşa çok namlulu roket atar mermilerinin (Çnra) bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Başika'daki üs bölgesine düştüğü, tespit edilen DEAŞ Terör Örgütü hedeflerine obüsler ile misliyle karşılık verildiği" bildirildi.

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, DAEŞ Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DAEŞ Terör Örgütü'nün Peşmerge tarafına attığı Katyuşa Çnra mermilerinin bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Başika'daki üs bölgesine düştüğü ifade edildi.

        Açıklamada, "Üs bölgesine düşen mermilerden dolayı 4 kahraman silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmış ve süratle Şırnak Devlet Hastanesi'ne tahliye edilmişlerdir. Tespit edilen DEAŞ Terör Örgütü hedeflerine obüsler ile misliyle karşılık verilmiştir. Yaşanan bu saldırı, birlik güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur" denildi.

        Açıklamada, yaralanan askerlere acil şifalar dilendi.

        ESKİ MUSUL VALİSİ: ÇATIŞMA 3 SAAT SÜRDÜ

        Irak'ta Musul'un Başika bölgesinde bulunan eğitim üssüne terör örgütü DAEŞ'in düzenlediği saldırıya kentin eski valisi Esil Nuceyfi tanıklık etti. Nuceyfi, saldırının 3 saat sürdüğünü ve eğitim gören Haşdi Vatani güçlerinden hayatını kaybedenler olduğunu söyledi.

        Nuceyfi, olayın ardından kendisine telefonla ulaşan AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Eski vali Nuceyfi, tanıklık ettiği anları şöyle anlattı:

        "Saldırı anında bizzat kamptaydım. Başika'daki eğitim kampına DAEŞ havan topları ile yaklaşık 3 saat boyunca saldırdı. Saldırıda 3 Haşdi Vatani askeri hayatını kaybetti. Bu güçlerden 3 kişi de yaralandı. Aynı zamanda saldırının ilk anlarında 4 Türk askeri hafif şekilde yaralandı. Kampın bulunduğun bölgeye yaklaşık 130 havan topu isabet etti."

        Saldırının kamp bölgesine oldukça yakın bir yerden düzenlendiğini belirten Nuceyfi, "DAEŞ'in saldırısı bir sürpriz değildi çünkü böyle bir saldırı yapacaklarını tahmin ediyorduk. Bizim, kampla ilgili güvenlik tedbirlerinin artırılması konusunda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Artık DAEŞ tehdidin ortadan kaldırılması için tüm çabaları sarf edeceğiz" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ