Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Başika açıklaması

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

        Davutoğlu, Irak'ta eğitim üssüne yapılan saldırıya ilişkin "Maalesef eğitilen Iraklı askerlerden 1 subay şehit oluyor. 4 askerimiz hafif şekilde yaralandı. Askerlerimiz derhal ülkemize getirildi ve tedavileri yapıldı. Herhangi bir kaygı verici durum yok. Genelkurmay Başkanımız olaya müteakip aradı, konuyu ele aldık. Tabii her zaman olduğu gibi misli ile mukabele ve o civardaki DEAŞ mevzileri imha edildi. Bu, Türkiye'nin caydırıcı gücünü göstermesi bakımından önemlidir" dedi.

        "Buradaki mevcudiyetimiz tamamiyle Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliği çerçevesindedir ve terörle mücadele bağlamındadır" diyen Davutoğlu, şunları söyledi:

        "Meşru Irak güçleri ve meşru Irak güvenlik birimleri bu bölgede hakimiyet kurana kadar, Türkiye'ye dönük riskler de içeren bu bölgelerde Türkiye gerekli tedbirleri alır. Askeri gereklilikler esastır. Eğer Silahlı Kuvvetlerimiz orada yeni bir adım atmak gerekirse, bu konuda tam yetkiye de sahiptir."

        FEN'İN FAİZ ARTIRIMI

        FED'in faiz artırımı kararını da değerlendiren Davutoğlu, "25 bas puanlık artış oldu. Bu da dünya ekonomisinin birbirine ne kadar eklemlendiğini gösteren bir tablo. Artış beklenen bir gelişmeydi. Piyasalarında beklediği bir tablo ortaya çıktı. Merkez Bankası başkanıyla konuştuk. Merkez Bankamızın açıkladığı bir yol haritası vardı. Beklentilerin dışında bir gelişme yok. Bizim piyasalarımızı olumsuz yönde etkileyen birşey yok. Sonra ne olacağını takip edeceğiz. Bu artış en çok öngörülen düşünülen senaryoydu. Açıklanan kararda beklentiler dışında bir gelişme yok. Piyasaların tedirgin olmasını gerektiren bir durum yok" diye konuştu.

        TERÖR OPERASYONLARI

        Davutoğlu, terör operasyonlarının devam edeceğini söyleyerek "Evlerinden ayrılmak zorunda kalmış vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarının tümü karşılanacak. Sur başta olmak üzere saldırı, barikat, hendeklerden etkilenen esnafımıza yapılabilecek destekler de ele alınacak.Halkımız emin olsun terörle mücadelede ne kadar tavizsizsek, vatandaşlarımıza da o kadar müşfik olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ