Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Japonya'da 19 kişiyi katleden saldırgan kameralara böyle gülümsedi

        HABERTURK.COM

        Japonya'nın başkenti Tokyo'nun Sagamihara kentinde, engellilere hizmet veren bakımevine bıçaklı saldırı düzenleyerek 19 kişiyi öldüren saldırganın görüntüsü tüyler ürpertti.

        Satoshi Uematsu adlı 26 yaşındaki saldırgan, bir camı kırarak bakımevine girmiş, 19 kişiyi uykusunda öldürüp 26 kişiyi de yaralamıştı.

        Ülkede 2. Dünya Savaşı'ndan beri yaşanan en korkunç toplu cinayet olan saldırının ardından teslim olan Uematsu'nun polis merkezine götürüldüğü sırada kameralara gülümsemesi görenleri hayrete düşürdü.

        Japan Times'ın haberine göre Uematsu, polise verdiği ifadede engelli insanları 'kurtarmaya' çalıştığını ve yaptığı şeyden pişmanlık duymadığını ifade etti. Öte yandan Uematsu'nun, kurbanların ailelerinden özür dilediğini söylediği de aktarıldı.

        Saldırgan ilk ifadesinde, engellilerin dünyada olmamasının daha iyi olacağını ve özellikle iyi iletişim kuramayanları bıçakladığını anlattı.

        Saldırının düzenlendiği bakımevinin eski çalışanı olan Uematsu, Şubat ayında buradan kovulmuş ve aynı ay içinde Japonya parlamentosuna, '470 engelli kişiyi yok etmek' istediğini anlatan mektubu ulaştırmaya çalıştığı ortaya çıkmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ