Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Lübnan'da Suriyeliler ve yerliler arasında silahlı çatışma

        Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Suriyeli ve Lübnanlı iki grup arasında silahlı çatışma çıktığı ve çatışma sonucu yaralananların olduğu bildirildi.

        İsminin açıklanmasını istemeyen bir güvenlik kaynağı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde başkent Beyrut'un güneyindeki Aramun bölgesinde Lübnanlı bir grup ile Suriyeli mülteciler arasında ağır silahların kullanıldığı çatışma çıktığını ve çatışmada yaralananların olduğunu ifade etti.

        Kaynak, çatışma üzerine bölgeye gelen güvenlik güçlerinin olaya müdahale ederek şüphelileri gözaltına aldığını ve durumun şimdilik sakin olduğunu belirtti.

        Lübnan Kızılhaçının ise olay yerindeki yaralılara müdahalede bulunduğunu aktaran kaynak, çatışmanın iki grup arasındaki kişisel husumetten dolayı çıktığını dile getirdi.

        Kaynak, yaralı sayısına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşmadı.

        Bölgede ağırlıklı olarak Sünni ve Dürzilerin yaşadığı ve bölgenin Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na da yakın bir yerleşim yeri olduğu belirtildi.

        Sosyal medyada yayınlanan ve olayla ilgili olduğu ileri sürülen görüntülerde çatışma sırasında kullanılan ağır silahların sesleri duyuluyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ