Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kolombiya'da 150 turistin olduğu tekne battı

        Kolombiya'da yaklaşık 150 kişiyi taşıyan turist teknesi battı. Batan teknedekileri kurtarma operasyonu sürüyor.

        DHA'nın haberine göre Kolombiyalı yetkililer, Mendellin'in 45 km doğusunda yaklaşık 150 kişinin bulunduğu bir turist teknesinin battığını duyurdu. Olay üzerine kurtarma operasyonu başlatıldı. Kurtarma operasyonu için bölgeye bir helikopter ile itfaiye ve dalgıç ekiplerinin gönderildiği açıklandı.

        7 KİŞİNİN CESETLERİNE ULAŞILDI

        Ulusal Afet ve Risk Yönetimi Birliği'nden (UNGRD) yapılan yazılı açıklamada, Medellin'in 80 kilometre doğusunda yer alan turistik bölgede baraj gölündeki kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye yükseldiği ve kayıp 2 kişinin aranmasına devam edildiği belirtildi.

        Ölenlerden 5'inin cenazelerinin ailelerine teslim edildiği duyurulan açıklamada, ayrıca teknede batmadan önce 167 yolcu bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

        Kolombiya'nın Antioquia yönetim bölgesinde ve Medellin'in 80 kilometre doğusunda yer alan turistik bölgedeki baraj gölünde meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetmişti.

        Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Antioquia yönetim bölgesindeki Guatape kentinde yer alan turistik bölgedeki baraj gölünde meydana gelen kazanın soruşturulacağını açıklamış ve şimdilik arama kurtarma çalışmalarına yoğunlaştıklarını belirtmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ