Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya RUSYA GÜLEN'İN OKULUNU KAPATIYOR

        RUSYA’da ekonomik ve kültürel dışa açılma politikasının eseri olan Türkiye bağlantılı okullara, yeni öğretim yılı öncesinde el koyma kampanyası başlatıldı.

        Rus basını, "1 Eylül 2007 tarihine kadar Türkiye ile ilişkisi olan şirket ve vakıfların kurucu üyesi olduğu tek bir okulun bile bırakılmayacağı" imasında bulundu.

        Nur cemaati bağlantılı okullara karşı girişim, St. Petersburg’da başladı. Eğitim bakanlığı müfettişleri, "664 numaralı Uluslararası Kolej" olarak bilinen okulu geçen ay teftiş ederek, bir dizi usulsüzlük tespit etti. 24 öğretmenin Rusya’ya turistik vizeyle giriş yaptığı, bazılarının ise diploması bile bulunmadığı ileri sürülerek işlerine yakında son verileceği bildirildi. Okulun 1 Eylül tarihinden itibaren Rus Eğitim Bakanlığı bünyesine devredileceği belirtildi. Basın, kampanyanın Rusya Güvenlik Servisi FSB’nin çok üst düzey yöneticilerinin inisiyatifiyle yürütüldüğüne de dikkat çekti.

        Türk okulunun kurucu temsilcisi Ali Ertuğrul ise, müfettiş raporunun gerçeklere dayanmadığını belirterek "Tespitler asılsızdır. Konuyu Rusya’daki yargı organlarına aktarmış durumdayız." dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ