Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yunanistan'ın yarısı yandı

        Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nda yer alan Zaharo ve Areopoli bölgeleri başta olmak üzere pek çok yerinde çıkan ve 51 kişinin ölümüne yol açan orman yangınlarının kontrol altına alınması çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

        Yunan basın-yayın organları, cepheleri yer yer 60 kilometreye yayılan yangınların, birçok köyün haritadan silenmesine yol açtığını duyurdular.

        Basın organları, onlarca kişinin hala kayıp olmasının ise ölü sayısının artırması endişesine yol açtığını kaydettiler. Bu arada Eğriboz (Evia) Adası'nda çıkan yangında, onlarca evin kül olduğunu ve 1 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten basın, ülke genelinde onlarca kişinin yanık ve solunum sorunları nedeniyle hastanelere sevkedildiklerini kaydettiler.

        YANGIN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

        Yunanistan'ın neredeyse yarısının alevlere teslim olduğunu belirten basın organları, onlarca köyün halen boşaltılmakta olduğunu duyurdular. Atina ile Pire kentlerinin de içinde yer aldığı Atika bölgesinde de orman ve çalı yangınları çıktığını belirten televizyonlar, Atina'nın kuzeydoğusundaki Imitos dağında öğle saatlerinde çıkan yangının kısmen kontrol altına alındığını açıkladılar.

        Öte yandan yangınların çıkış sıklıkları ve birbirleriyle mesafelerini değerlendiren Başbakan Kostas Karamanlis, yangınların tesadüfi olmadığını ve suçluların yakalanacağını söylediği konuşmasında ülkede olağanüstü hal ilan etti.

        Bu arada Yunanistan Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, tüm Mora Yarımadası, Atika bölgesi, kuzey Yunanistan, orta Ege adaları, Girit, Sisam (Samos) adaları ile İyon Denizi'ndeki Kefalonya, Zakinthos ve Ithaki adalarının yangın telikesi yüksek bölgeler olduklarını duyurdu.

        Basın-yayın orğanlarında çıkan haberlerde, sabotajda bulundukları gerekçesiyle 2 kişinin gözaltına alındığı da belirtildi. Yunanistan'da son 48 saat içinde 150'ye yakın orman ve çalı yangını çıktı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ