Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kaddafi devreye girdi, Erdoğan, Libya’ya gitti

        Başbakan Tayyip Erdoğan, Kaddafi İnsan Hakları Ödülü’nü alacağı ve “onur konuğu” olduğu “3. Avrupa Birliği-Afrika Zirvesi”ne katılmak üzere Libya’ya bir gün gecikmeli olarak hareket etti.

        Başbakan’ın dün açıklanan programında, saat 21.00’de Libya’ya hareket edeceği duyuruldu. Ancak, Başbakan Erdoğan’ın ödülünü elinden alacağı 94. yaşındaki eski Cezayir Cumhurbaşkanı Ahmet Ben Bela’nın rahatsızlandığı ve ödülü vermek için Libya’ya gidemeyeceği haberi, akşam saatlerinde Türkiye’ye ulaştı.

        Bunun üzerine Erdoğan’ın Libya programını iptal ettiği bildirildi. Başbakan’ın, ödülü daha alt düzeyde bir ismin elinden almak istemediği, ödülün daha sonra Libya ya da Türkiye’de alınabileceği Libyalı yetkililere iletildi. L

        ibya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi, Erdoğan’ın seyahati iptal etmemesi için devreye girdi. Libya Başbakanı El Mahmudi, Kaddafi’nin talimatıyla Başbakan Erdoğan’ı aradı.

        BELA’YA ÖZEL UÇAK

        El Mahmudi, Libya liderinin, “Siz bizim onur konuğumuzsunuz. Libya’ya gelişinizi çok önemsiyoruz. Sizi mutlaka burada görmek istiyoruz. Ben Bela’yı Libya’ya getireceğiz, merak etmeyin” mesajını Başbakan’a iletti.

        Libya yönetimi, Bela’yı Trablus’a getirmek için özel donanımlı bir ambulans uçağı Cezayir’e gönderdi. Bu gelişme ve yapılan temaslar ardından Erdoğan’ın Libya’ya bu sabah hareket etmesi kararlaştırıldı.

        Başbakan, bugün ‘onur konuğu’ olduğu 3. AB-Afrika Zirvesi’ne katılacak ve “Kaddafi İnsan Hakları Ödülü”nü alacak.

        ERDOĞAN İÇİN ÇADIR

        Kaddafi, Başbakan Erdoğan için özel bir program hazırladı. Kaddafi’nin Erdoğan’ın konaklayacağı Radisson Blue Oteli’nin yakınındaki bir alana özel bir çadır kurulması için talimat verdiği ve Erdoğan’ı bu çadırda vereceği akşam yemeğinde ağırlayacağı öğrenildi.

        Mankenlere Türkiye’yi anlattı

        The Observer Gazetesi, Kaddafi’nin İtalya’dan “kültürel turlar” için ülkesine davet ettiği mankenlerden 28 yaşındaki Maria M.’nin, Kaddafi’nin “Türkiye’nin AB’ye katılmasıyla Avrupa’nın çoğunun Müslüman olacağını” söylediğini yazdı. Gazete, ekim ayında tura katılan M.’nin günlüğüne, gezinin Kaddafi’nin çöldeki çadırında sona erdiğini ve Kaddafi’nin, “Aramızda (İslam’a) geçmek isteyen olup olmadığını sordu” notu düştüğünü de aktardı.

        Kaddafi ülkesine davet ettiği kadınlara Kuran hediye ediyor.

        GAZETE HABERTÜRK / BÜLENT AYDEMİR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ