Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mısır'daki ABD'liler İstanbul'da

        Mısır'ı terk ederek ülkelerine dönmek isteyen ABD vatandaşları, geldikleri İstanbul'da ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Scott Frederic Kilner ve vize bölümü görevlileri karşıladı. ABD vatandaşları kendileri ile yakından ilgilenen Başkonsolos Kilner'e sarılarak teşekkür ettiler.

        Gökhan ARTAN / AHT

        Mısır'da yaşanan olayların ardından Amerika'ya dönmek için Türkiye'ye gelen ABD vatandaşlarını ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Scott Frederic Kilner karşıladı. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bir form dolduran ve konsolosluk görevlileri tarafından kalacakları otellere yönlendirilen ABD'lilerin, yarın ülkelerine dönecekleri öğrenildi.

        Başkonsolos Kilner basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Dünden itibaren Mısır'daki Amerikan vatandaşları tahliye edilmeye başlandı. Bunun için birkaç yer belirlendi. Bu yerlerden birisi de Türkiye. Buraya gelen vatandaşlarımız en fazla bir gece burada kalıp ondan sonra Amerika'ya gidecek'' dedi. Kilner, dün İstanbul'a iki charter uçağıyla 328 ABD vatandaşının ulaştığını, bugün 159 kişinin daha geldiğini, bir charter uçağının daha bugün geleceğini ve sayının 600'ün üzerine çıkacağını kaydetti. ABD vatandaşları kendileri ile yakından ilgilenen Başkonsolos Kilner'e sarılarak teşekkür ettiler.

        THY'nin bir uçağı daha gidiyor

        Bu arada Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Mısır'daki olaylar nedeniyle vatandaşların tahliyesi için bir uçak daha gönderiyor. Uçağın önce Şarm El Şeyh ardından da Hurgada şehirlerindeki vatandaşları alarak Türkiye'ye döneceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ