Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Erdoğan: Halk Mübarek'ten başka bir adım bekliyor - VİDEO

        Kırgızistan'da resmi temaslarda bulunmak üzere başkent Bişkek'e gelen Erdoğan, Kırgız meslektaşı Almazbek Atambayev ile bir araya geldi.

        Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan, Mısır'daki gelişmeleri geç saatlere kadar takip ettiğini belirterek, "Bu açıklamada, yüzbinlerce insanın toplandığı meydanda yeterli bir açıklama olarak görülmedi" dedi.

        Erdoğan, "Artık Mübarek'den farklı bir adımın atılması bekleniyor. Halkın beklentisi bu" ifadelerini kullandı.

        Mısır'da bir demokrasi uygulamasının çok kısa sürede başlaması gerektiğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Şu anki mevcut yönetim güven vermiyor. Bu sürece girilmesi gerekir diye düşünüyorum. Ve bunun da yol haritası, takviminin açıklanması lazım. Eğer bu takvim açıklanırsa, o kitleler tatmin olacaktır" diye konuştu.

        Bu süreci geçici bir yönetim ile atlatmanın önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, "Çünkü burada da güven önemli. Bu güveni sağlayacak bir yönetim noktasında atılması gereken adımlar var. Mısır'da siyasi partiler var. Bu siyasi partilerin kanaatleri çok çok önemli" ifadelerini kullandı.

        Türkiye olarak Mısır'ın içişlerine müdahale etmek istemediklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Bu sadeci bizim dışarıdan bakışımızdır. Bunun en önemli kararını Mısır'ın içindeki siyasi partiler verecektir. Oradaki kanaat önderlerinin ortaya koyduğu düşünceler bana göre çok çok önemlidir" dedi.

        "Mısır'da dökülmekte olan kan dursun" diyen Başbakan Erdoğan, "Çünkü 100'ü aşkın insan ölmüş durumdadır" diye konuştu.

        Bu arada ordunun halka karşı silah kullanılmayacağı yönündeki açıklamasını da "anlamlı" olarak niteleyen Erdoğan, "Bunu Mısır'ın geleceği için önemsiyorum. Polisin şu andaki duruşunu da doğrusu önemsiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ