Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mısır'da yaşananlar Rusları yıldırmıyor

        Binlerce Rus, Mısır'ın Kızıl Deniz kıyısındaki Sharm El Sheikh ve Hurgada'daki tatil bölgerine akın etmeyi sürdürüyor.

        Bloomberg'in haberine göre, ülkelerinde dondurucu soğuklar hüküm sürerken,yaz koşullarında tatil yapma arzusundan vazgeçmeyen Ruslar, devletlerinin yükselen şiddet ve siyasi atmosferden dolayı "Gitmeyin" uyarılarına kulak asmıyor.

        31 Ocak'ta dokuz Rus şehrinden Mısır'daki tatil merkezlerine uçak kalktı ve uçakların yedisi yarı yarıya doluydu. Sibirya'da bulunan Krasnoyarsk'tan Sharm El Sheikh'e giden uçaklar ise tamamen.

        TÜRKİYE'DEN SONRA İKİNCİ FAVORİ MISIR

        Rusya Turizm Birliği internet sitesinden "Defalarca uyarı yapılmasına karşın, bavullarını yüklenmiş turistler bu uyarılara kulak asmadı ve planlarını iptal etmedi" deniyor.

        Rusya Turizm Derneği, Moskova Federal Turizm Ajansı'nın verileri, yılda yaklaşık 2 milyon turistin Mısır'ı ziyaret ettiğini ve Ruslar için Mısır'ın Türkiye'den sonra ikinci favori tatil mekanı olduğunu gösteriyor.

        Rusya Turizm Bakan Yardımcısı Nadezhda Nazina da, dün tur operatörlerini "eğer insanlar zarar görürse cezai soruşturmayla karşılaşabilecekleri" uyarısında bulundu.

        Rusların tehlikeler karşısında takındığı bu tavır, ulusal karakterlerinin bir özelliği olarak değerlendiriliyor. Zira 2004'te Tayland'ın Puket adasındaki tatil beldesine yaşanan tsunami sonrası 220 bin kişinin ölümünden sonra, bölgeye giden ilk yabancılar arasında Ruslar yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ