Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ''ABD, Ortadoğu'da bir felaketin kapısını aralıyor''

        Amerika'yı Mısır konusunda eleştiren Ben-Eliezer, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, "Amerikalılar, Mübarek'i ülkesini terk etmeye çağırırken, Ortadoğu'da bir felaketi davet etmektedirler" dedi.

        Amerikalıların bu tavrının, Mübarek'i ağır yaraladığını bildiğini söyleyen Ben-Eliezer, bu tavrı doğru bulmadığını vurguladı. "Uzun yıllar boyu Batı ülkeleri bile Mübarek'i Amerikalılar ve Siyonistlerle işbirliği yapmakla suçlarken, ABD'nin şimdi kendisini yapayalnız bıraktığını" ifade eden Ben-Eliezer, "Onu yalnız bırakanların, bu sonucun Ortadoğu için yaratacağı etkileri farkında olduklarını sanmıyorum" diye konuştu.

        Ben Eliezer, Mısır Cumhurbaşkanının dün yaptığı konuşmayı da izlediğini ve bu konuşmada, karşısında "kırgın bir lider" gördüğünü aktardı.

        Mübarek'in "bir telefonla randevu alınabilecek" bir lider olduğunu, görevini onuru ile bitirmeyi amaçladığını belirten Ben-Eliezer, "Bu lider, 30 sene boyunca ülkesine hizmet etti. Şayet Mısır halkına seslenme imkanım olsaydı, kendilerinden 30 sene ülkesine hizmet etmiş bulunan bu liderin görevini saygı ve onuru ile bitirmesine izin vermelerini rica ederdim" dedi.

        Ben-Eliezer, bir soru üzerine, Mısır'da seçimlerin yapılması halinde, Müslüman Kardeşler örgütünün parlamentonun yarısını ele geçirme ihtimali bulunduğunu dile getirdi.

        Mübarek ile daima derin ve iyi ilişkiler içinde bulunduğunu, Mübarek'in İsrail'in iyi dostu olduğunu da kaydeden Ben-Eliezer, Mübarek'in görevinden çekilmesi ihtimaline atıfta bulunarak, "Bu durum, bizim açımızdan net bir zarar anlamına geliyor. Mısır, bölgedeki en güçlü ordulardan birine sahip. Mısır'ın bir rejim değişikliğine uğraması halinde, İsrail için en tehlikeli ve tehdit edici komşu haline gelebilir" dedi.

        Netanyahu kabinesinin eski bakanı ayrıca, "Washington'daki efendiler bize bir çözüm empoze etmeden, Filistinlilerle derhal bir çözüme gitmemiz gerekir" diye konuştu.

        Ben-Eliezer, İşçi Partisinin eski başkanı ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ın partisinden ayrılıp, 4 arkadaşıyla "Bağımsızlık" adı altında parlamentoda yeni bir grup oluşturmasının ardından, diğer İşçi Partili bakanlarla, Netanyahu koalisyonundan çekilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ