Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mübarek Şarm Eşşeyh'de

        Mısır'da yerel bir hükümet yetkilisi, Kahire'den ayrılan Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in Kızıl Deniz'deki tatil beldesi Şarm Eşşeyh'de olduğunu söyledi.

        Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, Mübarek'in Şarm Eşşeyh havaalanında yerel yönetici tarafından karşılandığını bildirdi.

        El Arabiye televizyonu da Mübarek'in Kahire'den ayrıldığını ve Şarm Eşşeyh'e gittiğini duyurmuştu.

        ''ONURLU BİR ÇIKIŞ YOLU ARIYORUM'' DEMİŞ

        İsrailli İşçi Partisi milletvekilli Binyamin Ben Eliezer, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in kendisine ''onurlu bir çıkış yolu aradığını'' söylediğini bildirdi.

        Eliezer, askeri radyoya yaptığı açıklamada, Mübarek'in dün akşamki halka sesleniş konuşmasından önce yapılan telefon görüşmesinde, ''onurlu bir çıkış yolu aradığını'' söylediğini belirtti ve ''Bittiğini biliyor, yolun sonu olduğunu biliyor. Konuşmasından önce bana tek bir şey söyledi, o da onurlu bir çıkış yolu aradığıydı'' dedi.

        Kısa süre öncesine kadar Sanayi ve Ticaret Bakanı olan Eliezer, Mübarek'e en yakın İsrailli yetkili olarak kabul ediliyor. Eliezer, birçok kez Mısır'a ziyarette bulunmuştu.

        AİLENİN SERVETİ DUDAK UÇUKLATIYOR

        Aile Mısır'ın değişik kentlerinde onlarca ev, malikane ve arsa sahibi. Mübarek'in serveti saymakla bitmiyor. Nakit para ve şirketler dışında ailenin düzenli gelirleri de var. Cezayir'de yayınlanan bir gazetenin haberine göre tüm bu yıllık gelirler Mısır Devletinin kazançlarından yani devlet kasasından, Mübarek ailesine aktarılan paralardan oluşuyor. Mısır'ın silah anlaşmaları ve turizm gelirlerinden çok ciddi paylar, Mübarek ailesine aktarılıyor.

        Hüsnü Mübarek'in şahsi hesaplarında toplam 17 milyar doları var. Oğlu Cemal Mübarek'in banka hesaplarında ise toplam 10 milyar dolar var. Mübarek ailesinin nakit parası ise 40 milyar dolar. Bu rakamlar 2010 yılı CIA raporlarında yer alıyor. Raporlarda Mübarek ailesinin toplam 67 milyar dolarlık servete sahip olduğu yazıyor. 67 milyar dolar, Amerika ve İsviçre'deki banka hesaplarına yatırılmış durumda.

        Ayrıca Mübarek ailesinin şirketlerinin büyüklüğü de ortaya çıktı. Mısır lideri, ülkesindeki dünyaca ünlü markaların Mısır'daki hisse ve şirketlerinin de sahibi. Ülkedeki ünlü fast food restoranları da Mübarek ailesine ait.

        Ayrıca Şarm-El Şeyh'de turizm şirketleri ve otelleri var. Tüm bu şirketleri Mübarek'in iki oğlu Cemal ve Alaa Mübarek kardeşler yönetiyor.

        Cemal ile Alaa Mübarek'in yatırımları sadece Mısır sınırları içinde değil, yurtdışında da çok önemli yatırımları var. IHS Global Insight'ın kayıtlarına göre iki kardeşin Dubai, Londra, Paris, Madrid, Washington, New York ve Frankfurt'ta uluslararası ticaret şirketleri bulunuyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ