Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sarkisyan, AKPM'de konuştu

        Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) genel kurulunda konuşan Sarkisyan, ''Kazan'a büyük bir iyimserlikle gittiğini'' belirterek, ''soruna ortak çözüm bulunmasını çok arzu ettiğini'' ifade etti.

        Sarkisyan, ''Üzerinde bir yıldır çalışacağımız ve zirvede gözden geçireceğimiz belgeler elbette Ermenilerin hayallerini tam yansıtmıyor. Ama, bu belgeler, çözüm için daha ileri gitmemize olanak sağlayacak. Eğer yapıcı bir ruhla zirveye gidersek ve Azerbaycan yeni taleplerde bulunmazsa, olumlu bir sonuca uluşabiliriz'' diye konuştu.

        GENEL SEKRETER İLE BASIN TOPLANTISI

        Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, AKPM'deki temasları çerçevesinde Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorb Jugland ile de bir araya geldi ve daha sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi.

        Sarkisyan, basın toplantısında da, aynı konuyla ilgili bir soruya verdiği yanıtta, ''Ben, iyi bir ruh hali içinde ve yapıcı görüşmelerin beklentisiyle Kazan'a gidiyorum. Bizler, uzun süren bir süreçten geçtik, bu süreçte bir çok konuları ele aldık. Her iki tarafın da tutumu bellidir. Artık tarafların nihai tutumunu açıklama zamanının geldiğini düşünüyorum. Müzakerelerin nasıl geçeceğini ve nasıl sonuçlanacağını bekleyip, göreceğiz''dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ