Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Eşcinseller belediye başkanına öfkeli

        Gay ve lezbiyenlerin dünyadaki en büyük organizasyonu olan Pride Toronto'nun kutlamalarına katılmayacağını açıklayan Toronto Belediye Başkanı Rob Ford, grub üyelerinin hedefi haline geldi.

        Her yıl Haziran ayının son haftasında düzenlenen törene, ilk kez bir Toronto Belediye Başkanının katılmaması, ülke basınını da ikiye böldü. Ulusal basının bir kısmı, grub üyelerinin hafta düzenleme hakları kadar, Toronto Belediye Başkanı;nın da buna katılmama hakkı bulunduğunu savunurken bir kısmı da Başkan Ford'u, büyük bir topluluğun etkinliğini protesto edercesine görmezden geldiği gerekçesiyle eleştiriyor.

        “AİLEM HERŞEYDEN ÖNCE GELİR"

        Kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Toronto Belediye Başkanı Rob Ford ise kendisi için ailesinin her şeyden önce geldiğini söyledi. Pride Toronto;nun 24 Haziran-2 Temmuz tarihlerini kapsadığını hatırlatan Başkan Rob Ford, “Bildiğiniz gibi 1 Temmuz Kanada Günü;dür ve son 30 yıldır her Kanada Günü;nü ailemle birlikte Huntsville;de yazlıkta geçirdim. Bu bizim aile geleneğimiz ve bunu değiştirmem mümkün değil. Benim için ailem önceliklidir. Kaldı ki belediye olarak bu etkinliğe gereken destek ve kolaylığı da gösterdik" dedi.

        Toronto Belediye Başkanı Rob Ford annesi Dianne Ford da diğer oğlu Doug Ford;un da siyasetçi olduğunu belirterek, “Evlatlarımla yılın belli zamanlarında ancak ve çok zor bir araya gelebiliyorum. Sorunun büyütülmesini ise anlayamıyorum" dedi.

        1969 yılından bu yana düzenlenen Pride Toronto;nun şehirdeki toplu yürüyüşüne daha önceki belediye başkanları da katılmış ve festival bayrağı sallamışlardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ