Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Tunus'ta da aynı coşku! GALERİ

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ana'' uçağı ile Kahire'den Tunus'a geçti.Kartaca Havalimanı'nda Tunus Geçici Hükümet Başkanı Beji Caid Essebsi tarafından resmi törenle karşılanan Erdoğan, iki ülkenin ulusal marşlarının çalınmasının ardındantören kıtasını selamladı.

        Erdoğan ve Essebsi, daha sonra havalimanında bir süre görüştü.

        Erdoğan'a Kuzey Afrika gezisinde eşlik edenBaşbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de Tunus'a geldi.

        Erdoğan'a sevgi seli

        Bu arada, Erdoğan gelmeden saatler önce havalimanı önünde toplanan kalabalık bir grup, Türk, Tunus ve Filistin bayrakları açarak Erdoğan lehine slogan attı.

        Kalabalığın, ''Erdoğan, gençler özgürlük istiyor'' ve ''Kudüs bizim evimiz'' sloganları atıp, çeşitli pankartlar taşıdıkları görüldü.

        Başbakan Erdoğan'a, havalimanından ayrılırken de gruptakiler tarafından sevgi gösterisinde bulunuldu. Erdoğan, bunun üzerine aracından inerek grubu selamladı ve sohbet etti.

        Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da gruptakilerle bir süre görüştü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ