Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Kimseye saldırma planımız yok"

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Resmi temaslar için İran'da bulunan Ahmet Davutoğlu, yoğun görüşme trafiğinde en son İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile biraraya geldi. Görüşmenin ardından Salihi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Ahmet Davutoğlu, barış mesajları verdi.

        "İRAN'LA İLİŞKİLERİMİZN DEVAM İÇİN ZORLUKLARA KATLANIRIZ"

        Davutoğlu, "Türkiye'nin herhangi bir ülkeye saldırı planı yok. Her ülkenin kendini korumak için bazı uygulamaları yapmaya hakkı var. İran'la ilişkilerimizin bozulmasına izin vermeye niyetimiz yok. Bunun için bütün zorluklara karşı direnebilecek güçteyiz. Kamuoyunu etkileyecek olumsuz senaryolara ve spekülasyonlara da izin vermemeliyiz. İran, herhangi bir NATO belgesinde geçmedi. Herhangi bir referans yok İran'a. İran NATO belgelerinde tehdit edici bir ülke olarak hiçbir zaman gösterilmemiştir. Zaten Türkiye de böyle birşeye karşı çıkar" dedi.

        DAVUTOĞLU, İRAN CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD İLE GÖRÜŞTÜ

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran'daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüştü. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Tahran'daki temaslarının ikinci gününde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Ahmedinejad tarafından kabul edildi.

        İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin de hazır bulunduğu görüşme, basının görüntü almasının ardından devam etti. Görüşmede Türkiye ve İran ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların değerlendirildiği öğrenildi.

        Davutoğlu, Tahran'daki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Said Celili ile de ayrı ayrı bir araya gelmişti. Bakan Davutoğlu'nun, İranlı yetkililerle görüşmelerinde ikili ilişkilerin yanı sıra Irak, Suriye başta olmak üzere bölgesel sorunlarla uluslararası konular ele alındı.

        Görüşmelerde ayrıca, İran'ın nükleer enerji faaliyetleriyle bu ülkenin ''5 1'' grubuyla nükleer konulardaki müzakerelere yeninden başlanması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Bakan Davutoğlu'nun bugünkü görüşmelerin ardından Türkiye'ye hareket etmesi bekleniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ