Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Taliban Pakistan infaz

        HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

        Taliban'ın Pakistan kolu, 23 Aralık'ta 15 Pakistan askerini yakaladığını ve 5 Ocak'ta da askerleri idam ettiğini duyurmuştu. Örgüt son olarak askerlerin infaz görüntülerini yayınladı.

        Görüntülerde elleri arkadan bağlı askerlerin, bir tepede AK-47 tüfekleriyle kurşuna dizilmesi yer alıyor. Askerler tek tek yere düşerken, militanlar tekbir getiriyor.

        İNTİKAM KONUŞMASI

        Taliban militanları videoda Pakistan'a da meydan okuyor. Bir militan infazdan önce şöyle konuşuyor:

        "12 arkadaşımızı öldürdünüz. Dindar kadınlarımızı da hedef aldınız. Bu yoldaşlarımızın intikamı için biz de bu adamları öldürüyoruz. Pakistan hükümetini uyarıyoruz, eğer arkadaşlarımızı öldürmeye devam ederseniz, hepinizin sonu bu olacak."

        ASKERLER BASKINI ANLATIYOR

        İnfazdan hemen önce askerlerden biri, Taliban militanlarının nasıl karargahlarına saldırdığını ve kendilerini kaçırdığını da anlatıyor;

        "Roketlerle saldırdılar ve nöbetçileri öldürdüler. Birisi kaçtı. Daha sonra karargaha girerek bizleri silahlarımızla birlikte teslim aldılar. Ellerimizi bağlayarak bizi götürdüler."

        Görüntilerde, infaz öncesinde askerler sessizce beklerken, Taliban militanlarının, "intikamımızı almak için tüm sınırları aşacağız" şeklindeki konuşmaları da duyuluyor.

        "MORALİMİZİ YÜKSEK TUTACAĞIZ"

        Aşiret bölgelerinde operasyonlar düzenleyen askeri birliklerin komutanlarından Majeed Marvat ise, “ortaya çıkan videoya rağmen morallerini yüksek tutacaklarını” söyledi. Marvat, “Askerlerimiz kendilerini ülkeleri için feda etmeyi kabullendikleri için orduya katıldılar. Şehit olan askerlerimizin ailelerine her türlü yardımı yapacağız” dedi.

        Taliban ve Pakistan ordusu arasındaki yakın dönemde barış görüşmeleri yapılmış ancak görüşmelerden bir sonuç alınamamıştı.

        2007 yılında Taliban'ın Pakistan kolu, El Kaide ve Taliban ile ittifak halinde 2007 yılında kurulmuştu. Örgüt, Pakistan’ın aşiret bölgelerinde faaliyet gösteriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ