Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Yalınayak haydut" 6 yıl yatacak! | Dış Haberler

        HABERTURK:COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        ABD'de iki yıl boyunca bir dizi uluslararası suç işleyen "Çıplak Ayaklı Haydut" lakaplı Colton Harris-Moore, 6 buçuk yıl hapse mahkum edildi.

        Federal mahkeme hakimi Richard Jones, 100'den fazla konuttan mücevher çalmak, iki araba çalmak, tekne ve uçak kaçırmaya kadar 2010 yılına kadar 2 yıl süresince, bazılarını ayakkabı giymeden çeşitli suçlar işleyen, bu nedenle "Çıplak Ayaklı Haydut" lakabı takılan ve yakayı kurtardığı için ülkede hayranları olan 20 yaşındaki Harris-Moore'a 6 buçuk yıl hapis cezası verdi.

        Harris-Moore'un "yalınayak haydut" olarak ününü pekiştiren son olay ise, işlediği bir suçun ardından suç mahalline tam 39 adet ayak izi bırakıp, "C-Ya" ("Görüşürüz") yazmasıydı.

        Savunma avukatı John Henry Browne, cezası okunmadan önce kurbanlarından özür dileyen Harris-Moore'un 18 aydır tutuklu olması nedeniyle 4 buçuk yıl daha cezaevinde kalmasını beklediğini kaydetti.

        Colton Harris-Moore'un annesi Pam Kohler, mahkeme çıkışında gazetecilere oğlunun kendisine bir mektup verdiğini söylerken, daha fazla konuşmak istemedi. Öfkeli anne, bir televizyoncunun kamerası ve mikrofonuyla bir gazetecinin kamerasına çantasıyla vurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ