Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Falkland Adaları İngiltre Arjantin Prens William | Dış Haberler

        İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William, 6 hafta boyunca Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) arama ve kurtarma pilotu olarak görev yapmak üzere Falkland Adaları’na gitti.

        İngiliz basını, Prens William’ın görevlendirilmesinin, Birleşik Krallık ile Arjantin arasında adaların egemenliğine ilişkin artan gerginlik sırasında gerçekleştiğine ve bunun Arjantin’i öfkelendirdiğine dikkat çekiyor. İngiltere donanması, bölgeye gelecek aylarda en büyük savaş gemilerinden birini göndereceğini açıklamıştı. Her ne kadar Savunma Bakanlığı “Gerginlikle ilgili değil” dese de, açıklamanın zamanlamasına dikkat çekiliyor.

        30 YIL ÖNCE SAVAŞMIŞLARDI

        Arjantin’in 1833’ten bu yana İngiltere’nin kontrolünde olan Falkland Adaları’nı 1982’de işgal etmesi, iki ülke arasında savaşa yol açmıştı. Bir hafta süren savaş sonrasında İngiltere adalarda kontrolü yeniden ele geçirmişti.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ