Diplomatik tahliye!
ABD ve İngiltere'nin ardından İtalya ve Fransa da büyükelçilerini geri çağırdı
HABERTÜRK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ
İtalya Şam büyükelçisini geri çağırdı.
İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Şam rejiminin kabul edilemez şiddet eylemlerinden sonra büyükelçinin görüşmeler için geri çağrıldığı" belirtildi.
Açıklamada, "Şam'daki büyükelçiliğin ülkedeki İtalyan vatandaşlarına yardım için açık kalacağı ve Suriye'deki büyük krize ilişkin gelişmeleri yakından izlemeye devam edeceği" vurgulandı. Bu açıklamanıj hemen ardından Fransa da. Şam Büyükelçisi'ni, istişarelerde bulunmak üzere geri çağırdı.
KÖRFEZ ÜLKELERİ DE ÇEKİYOR
Öğleden sonra da benzer bir karar alan Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri büyükelçilerini geri çektiklerini açıkladı.
ABD, dün Şam'daki büyükelçiliğinin kapatıldığını ve Suriye'deki Amerikan diplomatlarının geri çekildiği duyururken, İngiltere de Şam büyükelçisinin geri çağrıldığını açıklamıştı.












