Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya El Kaide'ye katıldılar

        HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

        Usame bin Ladin'in öldürülmesinden sonra El Kaide'nin başına geçen Eyman el Zevahiri, bir video mesajıyla Somali'de faliyet yürüten İslamcı el Şebab Örgütü'nün kendilerine katıldığını açıkladı.

        Örgüte bağlı bir internet sitesinde yayınlanan 15 dakikalık kayıtta Zevahiri "bugün İslam Ümmeti için çok iyi haberlerim var. Somali'de mücadele eden El Şebab Hareketi, Siyonist-Haçlılar'a karşı verdiğimiz cihada destek için El Kaide'ye katılmıştır" dedi.

        3 YILLIK İTTİFAK

        İki örgüt arasında işbirliği uzun süredir biliniyorsa da, Zevahiri'nin açıklamalarıyla ilk kez iki örgütün birleştiği duyurulmuş oldu.

        El Şebab Örgütü, 2009'da yayınladığı bir video ile El Kaide ile ittifak içinde olacaklarını açıklamış, aynı yıl Usame bin Ladin de bir video kaydıyla El Şebab'ın Somali'deki ayaklanmasını övmüştü.

        15 BİN MİLİTANI VAR

        2000'li yılların başında kurulan El Şebab Örgütü, yaşanan iç karışıklıklardan yararlanarak Somali'de büyük bir güce ulaştı. Özellikle ülkenin güneyinde etkili olan El Şebab'ın, Somali'de süren kuraklık nedeniyle ülkeye gelen gıda yardımlarına el koyduğu ya da dağıtılmasını engellediği biliniyor.

        Örgütün 15 binden fazla militanının olduğu tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ