Dışişleri Bakanlığı, ABD askerinin saldırısı için açıklama yaptı
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da Amerikan askerinin saldırısından duyduğu üzüntüyü bildirdi
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''11 Mart 2012'de Kandahar'da 16 sivilin katledilmesi ve çok sayıda sivilin yaralanmasıyla sonuçlanan ve gözaltına alındığı bildirilen bir ABD askerinin faili olduğu ileri sürülen olay büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifa diliyoruz'' denildi.
Açıklamada, Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) tarafından sürdürülen soruşturmanın süratle sonuçlandırılarak, olayın açıklığa kavuşturulmasının, faillerinin adalet önüne çıkartılmasının ve benzer olayların tekrarlanmasının engellenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasının beklendiği belirtilerek, ''Bu acı olay vesilesiyle, Türkiye'nin kardeş Afganistan'ın her zaman yanında olmaya devam edeceğini yineliyoruz'' ifadesi kullanıldı.
O ASKER ÜLKE DIŞINA ÇIKARILDI
Bu arada, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar'da 16 sivili tek başına katlettiği belirtilen Amerikan askerinin, ülke dışına çıkarıldığı öne sürüldü. Amerikalı bir askerî yetkili, AP'ye yaptığı açıklamada, şüpheli askerin, duruşması başlayana kadar Afganistan dışındaki bir gözaltı merkezinde tutulacağını söyledi.
AA