"Biz kardeşiz"
Suriyeli muhaliflerin propaganda savaşı
Suriyeli muhalif askerler, Beşar Esad yönetimine bağlı askerleri kendi taraflarına çekmeye çalışıyor. Özgür Suriye Ordusu’na bağlı muhalifler ellerindeki tek iletişim aracı olan telsizleri de bu amaçla kullanıyor. Suriye ordusunun frekanslarına giren muhalifler “Esad tahtı için bizi birbirimize vurdurtuyor. Biz kardeşiz. Bizim saflarımıza katılın, Esad’a değil insanınıza hizmet edin” anonslarıyla askerleri saflarına çekmeye çalışıyor.
Reuters haber ajansının haberine göre muhalif askerler, orduya bağlı askerleri ikna etmek için ellerindeki telsizlerle karşı tarafın frekanslarına giriyor. Suriye ordusu frekansların da verilen mesajlarla, gazete okumalarına ve televizyon izlemelerine izin verilmeyen askerler gelişmelerden haberdar ediliyor.
"BİZ KARDEŞİZ"
Muhalifler ülkenin birçok kentinde yaşanan katliamlardan haberdar ettikleri askerlere “İyi bir insan olmak istiyorsanız ordudan ayrılacaksınız. Saflarımıza geçip kendi insanınıza hizmet etmelisiniz. Onurunuza bu şekilde hakaret etmeyin. Esad’ın baskısını, halka yapılan zulmü ve adaletsizliği sizlerle birlikte gördük. Ben de senin gibi askerdim kardeşim. Bize katılın. Güvenliğiniz için söz veriyoruz. Bizler kardeşiz. Aileleriniz sizleri bekliyor. Beşar bugüne kadar size ne iyilik yaptı’’ anonsları yapılıyor.
ASKERLER CEVAP VERMİYOR
Youtube’da yayınlanan görüntülerde “Her şeye kadir olan Allah’ın rızası için ölümüne savaşıyoruz. İnançla savaşıyoruz. Beşar tahtını elde tutmak için bizi birbirimize öldürtüyor” anonslarının yapıldığı duyuluyor. Ancak askerler çoğu zaman muhaliflerin bu çağrıları karşısında sessiz kalmayı tercih ediyor.