Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu "Çocuk kasabı" günah çıkarıyor, İsrail, Gazze, Filistin, İsrail'in Gazze saldırıları,

        İsrail ordusundan yapılan açıklamada,İsrail Genelkurmay Başkanı Binyamin Benny Gatz'ın, Gazze saldırısı esnasında yaşanan "istisnai" durumlar için soruşturma açılması talimatı verdiği belirtildi.

        İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Refah kentinde sığınmacıların bulunduğu BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) ait bir okula 4 Ağustos'ta düzenlediği saldırıda 14 Filistinli hayatını kaybetmiş, 50'den fazla kişi yaralanmıştı.

        16 Temmuz'da Gazze'nin sahil kesimine düzenlenen ve 4 çocuğun can verdiği saldırı da soruşturma kapsamında yer alacak.

        Obama yönetimi BM okuluna saldırıyı "utanç verici" olarak niteleyerek, saldırı karşısında "dehşete düştükleri" açıklamasında bulunmuştu.

        İsrail yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti.

        Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

        İsrail'in Gazze saldırısında 2 bin 155 Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okulun tamamen yıkıldı. 41 bin 350 ev, 197 cami ve 208 okul zarar gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ