Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi "Suriye'deki trajedinin nedeni Esad rejimi", Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Esad rejimi iktidarda kaldığı sürece gerçek bir siyasi dönüşüm sağlanamaz" dedi

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York'taki temasları çerçevesinde BM Genel Merkezi'nde düzenlenen "Suriye: Ilımlı Sesleri Desteklemek" konulu bakanlar toplantısına katıldı.

        Türkiye'nin ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya ile ev sahipliği yaptığı toplantıda konuşan Çavuşoğlu, Suriye'de yaşanan insani trajedinin sonuçlarına değil bunu ortaya çıkaran sebeplere yoğunlaşılması gerektiğini vurgulayarak, "Suriye'deki trajedinin nedeni Esad rejimidir. Esad rejimi iktidarda kaldığı sürece gerçek bir siyasi dönüşüm sağlanamaz" diye konuştu.

        Krizin insani boyutuna dikkati çeken Çavuşoğlu, Esad'ın katliamlarından kaçan Suriye halkının Türkiye'ye sığındığını, uluslararası toplumdan bu duruma daha fazla ilgi beklediklerini ifade etti.

        Çavuşoğlu, New York temasları kapsamında Mozambik Dışişleri Bakanı Oldemiro Marques Baloie, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Daniel Mitov, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Erlan Abdıldayev ve Maldivler Dışişleri Bakanı Dunya Maumoon ile yaptığı görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeleri değerlendirerek, Türkiye'nin BMGK adaylığına destek istedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ