Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yeni ekonomi politikalarının meyvesini ne zaman alırız? - İş-Yaşam Haberleri

        Yatırımcı Rehberi programının bu haftaki konuğu Tacirler Yatırım Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Aşçıoğlu oldu. Borsa İstanbul'da İsrail Hamas Savaşı sonrası düşüşün nedenlerinin tartışıldığı programda Aşçıoğlu, düşüşün sona erip ermediği yönündeki tahminini aktardı. Yeni ekonomi politikalarının büyüme, enflasyon ve şirketler üzerindeki etkilerini değerlendiren Aşçıoğlu, bu politikaların meyvelerini ne zaman vermeye başlayacağını aktardı.

        ANA ETKEN SAVAŞ MI?

        Programda 'İsrail ile Hamas arasındaki savaş ve bölgesel gerginlik piyasayı etkileyen ana etmen midir?' sorusuna yanıt aranırken gerginliğin piyasaya etkisinin bundan sonraki süreçte nasıl olacağı ele alındı. Aşçıoğlu, sıcak gelişmeler dışında borsayı etkileyen diğer unsur olan yeni ekonomi politikalarının kararlılıkla yürütülüp yürütülmeyeceğine dair yorumunu dile getirirken bu politikaların hedefine ulaşıp ulaşamayacağını masaya yatırdı.

        YABANCININ GELMESİ ŞART MI?

        Ekonominin şu anda ihtiyacı olan gelişmelerin sıralandığı Yatırımcı Rehberi'nde Borsayı bundan sonraki süreçte olumsuz etkileyecek ve destekleyecek unsurların neler olabileceği tahminleri paylaşıldı. Programda Aşçıoğlu, borsanın yeniden yükselişe geçmesi için yabancı yatırımcının gerekli olup olmadığını değerlendirerek yabancıların geri dönmesi için ne yapılması gerekenleri dile getirirken yeni ekonomi politikalarının hangi sektörleri öne çıkarmasını hangi sektörleri olumsuz etkilemesini beklediğini de anlattı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ