Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Ehliyet sınav sonuçları ne zaman? 23 Aralık ehliyet sınav sonuçları tarihi!

        Ehliyet sınav sonuçları için binlerce sürücü adayının heyecanlı bekleyişi sürüyor. Ehliyet sahibi olmak için sınava giren ve sonuçları bekleyen vatandaşlar, MEB'den gelecek olan haberi heyecanla bekliyor. Bilindiği üzere 23 Aralık'ta ehliyet sınavı yapılmış ve binlerce sürücü adayı sınava katılarak sorulara doğru yanıt vermek için çabalamıştı. Peki ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Ehliyet sınav sonuçları tarihi belli mi? İşte detaylar.

        23 ARALIK EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Binlerce sürücü adayının katılımıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 23 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınavı sonuçları için gözler MEB'te. Sürücü adaylarının heyecanla beklediği ehliyet sınav sonuçları henüz açıklanmadı ve adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor.

        REKLAM

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre 23 Aralık ehliyet sınav sonuçları 4 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak ve adaylar sınavdan aldıkları puanı görüntüleyebilecek.

        Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 70 puan ve üzeri alan adaylar, yapılacak direksiyon sınavına katılmaya hak kazanacak ve direksiyon sınavı için bekleyecek.

        Öte yandan ehliyet sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın veyaÖlçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden erişime açılacak. Adaylar T.C. Kimlik Numaraları ile sorgulama yaparak sınav sonuçlarını görüntüleyebilecek.

        DİREKSİYON SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

        - Direksiyon sınavı artık 35 dakika sürmektedir. İlk 5 dakikasında araç tanıma ile ilgili sorular sorulmaktadır. Aracın iç donanım ve motor kısımlarından soru sorulacak sorulardan 5 tanesine cevap veremeyenler sınavdan başarısız sayılacak.

        - Aracınızın kapısını sol elle açarak sağ ayağınızla giriş yapınız. Araca binerken arkanızdan gelen bir araç varsa onu görebilmeniz içidir bu vesileyle olası kazalarda yaralanma riski ortadan kalkar.

        REKLAM

        - Sınav giriş belgenizi ve nüfus cüzdanınızı komisyon başkanına vererek imza tutanağını imzalayınız.

        - Aynaları, koltuğu kendinize göre ayarladıktan sonra mutlaka emniyet kemerinizi takınız.

        - Vites takılı durumdaysa, debriyaja basarak boşa alınız. Debriyaja basılı konumdayken kontağı çevirip araç çalışmaya başladıktan sonra anahtarı basmayı bırakınız.

        - Gideceğiniz yöne göre sinyalinizi veriniz, frene basarak el frenini indiriniz.

        - Ayağınız sonuna kadar debriyaja basılı haldeyken vitesi 1’e takarak kalkışınızı yapınız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ