Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? ABD, Türkiye'den çelik ithalatına soruşturma başlattı - Haberin Var Mı? Haberleri

        ABD Ticaret Bakanlığı aralarında Türkiye'nin de olduğu 7 ülkedenyapılan sıcak haddelenmiş çelik ürünleri ithalatına ilişkin olaraküreticilerden gelen şikayetleri incelemeye aldı.

        AK Steel Corp, ArcelorMittal USA, Nucor Corp, U.S. Steel Corp, SSAB Enterprises ve Steel Dynamics ithal ürünlerin çok ucuza satıldığı ve adil olmayan devlet desteklerinden yararlandıkları şikayetindebulundu.

        BD Ticaret Bakanlığı açıklamasına göre Türkiye'nin yanı sıraAvustralya, Japonya, Hollanda, İngiltere, Brezilya ve Güney Kore'denyapılan ithalat için damping incelemesi, Türkiye, Brezilya ve Güney Kore'den ithalat için ayrıca adil olmayan devlet desteği incelemesiyapılacak.

        Bakanlıktan yapılan açıklamada 2014 yılında yaklaşık olarakTürkiye'den 218.4 milyon dolar, Avustralya'dan 143.8milyon dolar, Brezilya'dan 146.3milyon dolar, Japonya'dan 359milyon dolar, Kore'den 678.8milyon dolar, Hollanda'dan 315.2milyon dolar, İngiltere'den 169.1milyon dolar, Türkiye'den 218.4 milyon dolar sıcak haddelenmiş çelik ürünü ithal edildiği belirtildi.

        ABD Ticaret Bakanlığı'nın Türkiye için öngördüğü damping marjini iseyüzde 96,77 ile yüzde 197,41 arasında bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ