Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kariyer CV'nizde mutlaka olması gereken 8 şey! - İş-Yaşam Haberleri
        1
        2

        "Kariyer hikayesini" sıradanların arasından sıyrılacak kadar olağanüstü anlatan bir CV'niz varsa hiçbir şey imkansız değil.... CV'nizin sıradanlar arasında kaybolmasını önlemek istiyorsanız "doğru nedenlere" dayandırarak birkaç şeyi mutlaka dahil etmelisiniz.

        3

        Kariye Koçu Tina Nicolai, şuna dikkat çekiyor: "İşveren artık şunu görmek istiyor: Adayın kazandırdıklarını, öğrendiklerini ve kazandıracaklarını..." İşte objektif bir açıklama, deneyim ve eğitimin yanında ne olursa olsun CV'nizde mutlaka olması gereken 8 basit şey:

        4

        İLETİŞİM BİLGİLERİ: Kesinlikler e-posta adresi gibi temel bilgileri eklemeyi unutmayın. Tina Nicolai, "Sayfasının üst kısmına adınızı, telefon numaranızı, e-posta adresinizi ve LinkedIn profilinizin URL'sini ekleyin" diyor ve ekliyor: "Ve ev adresinizi dahil etmenize gerek kalmadı."

        5

        Yönetici özgeçmişi yazan Mary Elizabeth Bradford, bir telefon numarası ve e-posta adresinin yeterli olcağını vurguluyor: "Bazı insanlar çok fazla iletişim seçeneği sunuyorlar. Asıl amaç CV'nizi okuyanın size ulaşmasını kolaylaştırmak, kafasını karıştırmak değil... "

        6

        PROFESYONEL BAŞLIK: CV'nizi inceleyen kişinin kafasında hangi pozisyonda iş aradığınızla ilgili soru işareti olmamalı. Kariyer danışmanı Amanda Augustine, "Hedeflediğiniz işle ilgili bir başlık dahil edin ve bunun anlaşılabilir olduğundan emin olun" diyor.

        7

        İŞ İLANLARINDAKİ ANAHTAR KELİMELER: İşveren bir özgeçmiş tarama sistemini kullanıyorsa, mutlaka iş ilanıyla ilgili bazı anahtar kelimeleri (kopyala-yapıştır değil mutlaka bakarak) dahil etmeniz gerekir. İş tanımlarında en çok kullanılan anahtar kelimeleri arama motorlarından rahatlıkla bulabilirsiniz.

        8

        DENEYİMLER VE BAŞARILAR: İşveren adayların ihtiyaç duyulan pozisyonun gerekliliklerini yerine getirebilecek, bölüm, ekip ve şirketin büyümesine katkıda bulunabilecek sorumlulukta olup olmadığını bilmek ister. Her iş deneyimi başlığı ve açıklamasının altında mutlaka en önemli-etkileyici başarı bulunmalıdır.

        9

        KARİYER ÖYKÜSÜ: İşlevsel ve kronolojik bir özgeçmiş profesyonel iş tarihi açısından önemli. Ama unutma ki kariyer hikayen özgeçmişine bakan için daha ilginç olabilir.

        10

        VERİLER: Kariye Koçu Tina Nicolai, işverenlerin değerlendirme yapmak için numaralara ihtiyaç duyduğuna işaret ediyor: " "Hiçbir pozisyon verilerden elde edilen sonuçlardan muhaf tutulmaz. Veriler işverenin takıma katacağı kişiyi belirlemesinde yardımcı olur. Ve şu sorular cevap bulur: İşi büyütme yeteneğine sahip mi, takım lideri olabilir mi?"

        11

        SERTİFİKALAR VE REFERANSLAR: Alanınızla ilgili uluslararası alanda kabul gören sertifikalarınız varsa bunu iletişim bilgilerinizden hemen sonra CV'nize ekleyebilirsiniz. Ama şuna da mutlaka dikkat etmelisiniz: Sertifikanız başvurduğunuz işle ilgili olmalı... Sertifika ve referanslar her ne kadar CV'nin sonuda yer alsa da bu bölümü eğitim ve kariyer bilgilerinin arasına eklemek de avantaj sağlar.

        12

        UYGUN LİNKLER: "Özgeçmiş oldukça sıradan bir belge olsa da, standart kuralları bozmadan işverene kişiliğiniz ve uzmanlık alanlarınzla ilgili fikir vermenin yolları var" diyen kariyer danışmanı Amanda Augustine, şu ipuçlarını veriyor: "LinkedIn profiliniz, blogunuz veya kişisel ağlarınızın linklerine iletişim bilgilerinizle aynı grupta yer verebilirsiniz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ