Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Expo 2016 Antalya başlıyor - İş-Yaşam Haberleri
        1

        "Çiçek ve çocuk" temasıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk EXPO'su EXPO 2016 Antalya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı resmi törenle açıldı.

        2

        Açılış töreni, sergi alanındaki 6 bin 300 kişilik Türkiye'nin en büyük kongre merkezinde gerçekleştirildi.

        3

        Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki davetliler EXPO gölündeki su ve ışık gösterisini izledi.

        4

        Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) verilerine göre, A-1 kategorisindeki botanik EXPO'lar içinde en yüksek katılımın olduğu şehir, Osaka'dan sonra Antalya oldu. Osaka'da 1990 yılında düzenlenen EXPO'ya 78 ülke katılırken, EXPO 2016 Antalya'ya katılmak üzere sözleşme imzalayan ülke sayısı 52 oldu.

        5

        İŞTE AÇILIŞI YAPILACAK ANTALYA EXPO FUAR ALANI'NIN ÖZELLİKLERİ

        6

        Antalya Expo 2016 Fuarı, 23 Nisan tarihinde kapılarını ziyaretçilere açacak. Fuarın sembol kulesi de 9 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlandı.

        7

        Türkiye'nin ilk Expo'su 'Expo 2016 Antalya' 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla kapılarını ziyaretçilere açacak.

        8

        Expo'nun sembolü olan 120 metre uzunluğundaki Expo Kulesi'ni 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Kulede dünyada 4. kez uygulanan özel bir teknikle gerçekleştirdi.

        9

        Expo kulesi Antalya'ya özgü 'kum şakayığı çiçeği' ve Kaleiçi semtindeki tarihi Üçkapı eserinden esinlenerek tasarlandı. Seyir terası, kapalı salon ve kafenin yer aldığı 4 katlı 2 bin tondan oluşan kulenin üst kısmı zeminde inşa edilerek güçlü kaldırma krikolarıyla yardımıyla bayrak gibi 6 günde zirveye çekildi.

        10

        1.7 milyar liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen Expo Fuar Alanı için ilk girişim 2008 yılıydı. 2011'de resmen onaylanan proje 3 sene içinde tamamlandı.

        11

        Expo Fuar Alanı, Aksu'da yer alıyor. Projede toplam 121 dönümlük sergi alanı bulunuyor.

        12

        1.7 milyar liralık yatırım bedelinin 900 milyon dolarlık kısmı raylı sistemler için düzenlendi.