Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam IKEA Hindistan'da 24 mağaza açıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Mobilya devi IKEA Hindistan pazarına girmeye hazırlanıyor. Bir yıl içerisinde Hindistan´da ilk mağazasını açacak olan IKEA önümüzdeki yıllarda mağaza sayısını 24´e çıkarmayı hedefliyor.

        Mobilya devinin hedefleri arasında ise başta yönetim kademesi olmak üzere çalışanlarının en az yarısının kadınlardan oluşturulması. IKEA´nın bu son hedefinin önünde ise sosyal engellerin yanı sıra yasal engeller de bulunuyor; Kadın nüfusunun üçte birinden azının, evinin dışında iş yaşamında yer aldığı Hindistan´da, kadınların akşam saat sekizden sonra perakende piyasasında çalışması yasak.

        Ancak daha şimdiden mağaza açacağı bazı eyaletlerde kadınlar aleyhine olan bu yasayı olumlu yönde etkilemeyi başaran IKEA´nın İletişim Şefi Patrik Antoni ``Hindistan´a kadınları iş piyasasına çekmenin olumlu olduğunu gösterebiliriz. IKEA gibi İsveçli ve uluslararası şirketler ile birlikte büyük değişimler gerçekleştirebiliriz´´ diye konuştu.

        Girmeye hazırlandıkları iki eyalette yasaların değiştirilmesini başardıklarını, iki eyalette de değişiklik önergelerinin eyalet parlamentolarında görüşülmeyi beklediğini belirten Patrik Antoni, gece saat 23.00 a kadar çalışabilecek kadınlar için evlerine personel servisi düzenleyeceklerini belirtti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ