Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Girişimcilik istatistikleri açıklandı! - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılına ilişkin girişimcilik istatistiklerini açıkladı. Bu verilere göre; Türkiye genelinde 2015'te toplam istihdam içinde işveren olarak çalışanların payı yüzde 4,4 oldu. Kadın işverenlerin oranı yüzde 8,1 olarak tespit edildi.

        İş Kayıtları'na göre, işveren girişimlerde en yüksek ölüm oranı yüzde 32,9 ile “Toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı" sektöründe gerçekleşti. Bu sektörü sırasıyla yüzde 17 ile "İmalat" ve yüzde 10 ile "İnşaat" takip etti.

        Hanehalkı İşgücü Anketi sonuçlarına göre, Türkiye genelinde işveren olarak çalışanlar içinde kadınların oranı bir önceki yıla göre 0,1 puan artış ile yüzde 8,1, erkeklerin oranı ise 0,1 puan azalış ile yüzde 91,9 oldu.

        İmalat sanayi yüzde 26,8 ile istihdam ve yüzde 35,6 ile katma değerde ilk sırada yer aldı.

        Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistiklerine (finans ve sigorta faaliyetleri ile programcılık ve yayıncılık faaliyetleri hariç) göre sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren toplam girişim sayısının yüzde 96,6'sını, istihdamın yüzde 40,7'sini ve faktör maliyetiyle katma değerin yüzde 17,5'ini 1-19 kişi çalışan girişimler oluşturdu.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ